Сина без ноги побили патрульні, скаржиться батько. У поліції кажуть, що чоловік перший накинувся

Сина без ноги побили патрульні, скаржиться батько. У поліції кажуть, що чоловік перший накинувся
  • Інваліда першої групи побили працівники поліції, про це повідомив редакцію «20 хвилин» батько потерпілого Михайло Музика.
  • Чоловік розповів, що його син Богдан є учасником бойових дій, на Сході під час мінометного обстрілу отримав важке поранення, йому ампутували нижню кінцівку.
  • Вдень 24 січня чоловік мав зустрітися із товаришем. Коли пан Михайло зателефонував синові, то почув від нього, що їх б’ють працівники поліції.

- Він довго не брав трубку, потім підняв і сказав, що на вулиці Чехова спочатку на них накинулися троє людей у формі, а потім вже більше зібралося. Син – інвалід, на війні втратив ногу. Як так, серед білого дня б’ють? - обурюється він.

Стурбований після телефонної розмови батько одразу приїхав у Тернопіль із села Довжанка, де проживає. Додзвонитися до сина він більше не зміг, де і що з ним не знає. Тож поїхав у Тернопільський міський відділок поліції. Там зустрівся і з журналістом «20 хвилин». Чергові підтвердили, що виклик на Чехова, 11 був, викликали правоохоронців працівники бару, де відпочивали чоловіки. Що з ними – не знають, нібито одного госпіталізували в лікарню.

У прес-службі патрульної поліції розповіли, що виклик від адміністрації одного з барів отримали о 14.00.

Відео дня

- Вони повідомили, що двоє чоловіків напідпитку влаштували конфлікт із відвідувачами, на зауваження не реагують, ймовірно, що вони мають із собою зброю. Працівники поліції одразу виїхали за вказаною адресою. Коли прибув екіпаж, двоє чоловіків продовжували сваритися уже і з патрульними, погрожували та нецензурно висловлювалися. Вони сказали, що є учасниками бойових дій. Один із чоловіків – Богдан Музика під час суперечки намагався нанести удар працівнику поліції, після чого патрульні затримали його та викликали слідчо-оперативну групу. Ті склали протокол за статтями 185 КУпАП і 173 КУпАП. Чоловік поскаржився на погане самопочуття, тому патрульні викликали йому швидку, - говорить прес-секретар Патрульної поліції Катерина Басалига.

У центрі екстреної медичної допомоги підтвердили, що вони виїжджали на виклик. Одного із чоловіків відвезли в обласну лікарню з підозрою на черепно-мозкову травму.

Батько потерпілого шокований через те, що трапилось.

- Син був у лікарні, його оглянули, струсу мозку не діагностували. Але увечері Богдану знову стало зле, - крутиться голова, нудить. Знову викликали швидку, - додає він.

Михайло музика запевняє, що син не п’є. 24 січня мав зустрітися із бойовим товаришем, він також інвалід, без однієї ноги, приїхав з Києва.

Батько також додає, що його син півтора року був добровольцем у складі 24 окремого штурмового батальйону «Айдар». Коли той приєднали до Збройних Сил України, він підписав контракт.

- 2 березня 2017 року у Волноваському районі, що на Донеччині, отримав важке мінометне поранення. Йому ампутували ліву кінцівку. Пройшов лікування, коли встановили протез, син написав рапорт на ім’я міністра оборони та продовжив служити. Але через півроку військово-лікарська комісія відправила його на пенсію за станом здоров’я, - каже чоловік.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віра

    Чому не має відео з нагрудних камер? Поламались?
  • Віра

    Він в першу чергу ЛЮДИНА чи учасник АТО чи ні це як на мене не має жодного значення! Усі перед Законом рівні. А от застосування надмірної сили з боку працівників поліції на лице! Не вже ніяк не можуть навчитись затримувати людину? Вміють тільки гумовою палецею дати по голові, а потім уже розбиратись! Для чого їм видали сльозогінний газ, для чого вчили прийомам затримання ?

    David Starr reply Віра

    Якби не козиряв свойм УБД - то й би нечіпали,  а так хто зна, що у  нього в голові чи під курткою? Поліцаям теж потрібно додому зі зміни вернутись цілими, тому й особливо не розбирались.
  • Пустило

    УБД не дає права бикувати по кабаках і хамити.
  • David Starr

    Тобто ми маємо повірити, що отак ні з то ні з сього поліцейські приїхали на виклик і почали битися? А може то атошники почали "блатувати"? Інакше чого було викликати поліцію.

    maks reply David Starr

    могли застосувати кайданки хоча б, якщо ті "блатували", а то черепно-мозкову травма після зустріччю із поліцією звучить трохи страшнувато

    Микола Болєщук reply maks

    ЦЕ ДА((( ПРИКРИЙ СЛУЧАЙ ДЛЯ УСІХ((((

    David Starr reply maks

    Ну він же ж УБД, чого йому якоїсь там черепно-мозгової травми боятись? :)

    Віра reply David Starr

    Він в першу чергу ЛЮДИНА чи учасник АТО чи ні це як на мене не має жодного значення! Усі перед Законом рівні. А от застосування надмірної сили з боку працівників поліції на лице! Не вже ніяк не можуть навчитись затримувати людину? Вміють тільки гумовою палецею дати по голові, а потім уже розбиратись! Для чого їм видали сльозогінний газ, для чого вчили прийомам затримання ?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up