Партнер рубрики Події

«Беспредєл не закінчується…» - чоловіка четверту добу утримують у військкоматі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

«Беспредєл не закінчується…» - чоловіка четверту добу утримують у військкоматі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Адвокат вже повідомив про факт військового прокурора і викликав на місце патрульну поліцію.
  • До потенційного клієнта адвоката не пускають, чоловіка до нього теж не випускають.
  • На місце вже виїхав координатор уповноваженого з прав людини, адже, каже, військкомат – зовсім не місце несвободи. Має на меті перевірити, як і чому утримують чоловіка. 

Четверту добу утримують в приміщенні військкомату, що на вул. Тролейбусній у Тернополі, 26-річного Івана Кіндзерського. Про це редакцію повідомив адвокат Василь Пацула.

  • Як бачимо, «беспредєл» з військкоматами і повістками не закінчується, - каже пан Пацула. – Людину четверту добу утримують, нікуди не випускають, нікого до нього не впускають. Я вже повідомив про цей факт військову прокуратуру. На місце викликав поліцію і координатора уповноваженого з прав людини при Верховній раді Володимира Шевченка. Наразі розбираємось, на якій підставі Іванові обмежили свободу.    

Іванові Кіндзерському поставили діагноз «пахова грижа», розповів адвокат. 19 жовтня його викликали до Теребовлянського районного військкомату. Звідти чоловіка у супроводі військових перевезли до Тернополя. З тих пір його утримують. Хоча повістку потенційному призовникові виписали на 24 жовтня.

  • Якщо медкомісія його визнала придатним до служби навіть з такою хворобою, чому чоловіка не відпускають, аби хоч речі зібрав? – запитує Василь Пацула. – На якій підставі йому обмежують свободу? Це взагалі то – злочин.  

Зв’язку з Іваном немає. Інформацію адвокатові передали через брата чоловіка, якого «утримують».

Відео дня
  • Я вчора зв’язувався з військовим прокурором західного регіону, він порадив приїхати на місце і викликати поліцію, - каже пан Василь. – Як то не їхня підслідність – передадуть відомості до військової прокуратури. Приїхав, викликав. Патрульні приїхали і відібрали пояснення.

Наразі віддзвонили представники Військової служби правопорядку, каже адвокат.

  • Щойно вийшли працівники поліції – кажуть, все законно – повідомив адвокат. - І аби Іванові вийти звідти, потрібен… дозвіл від районного військкомату. Це ж абсурд, фантастика!..

Станом на 12.10 Володимир Шевченко на власній стоірнці у "Фейсбук" написав: "Їде начальник збірного пункту сюди. Черговий віддає вказівки всіх попередити, бо їде начальник".

Станом на 13.20 Володимир Шевченко вийшов з приміщення військкомату і повідомив: щодо законності перебування там вищезазначеної особи – це компетенція правоохоронних органів, військової служби правопорядку.

  • Ми перевіряємо умови, в яких люди перебувають і чи немає скарг на катування і нелюдське поводження, - пояснив Володимир Шевченко. - В даному випадку таких фактів не виявлено. Умови перебування задовільні.

Станом на 14.30 адвокат повідомив, що йому вдалось поспілкуватись з Іваном. Правозахисник писатиме заяви до всіх можливих інстанцій. Вимагатиме в т.ч. і додаткового медичного обстеження для свого підзахисного.

Ми тим часом звернулись за коментарем до прес-служби оперативного командування «Захід», куди нас направили з військкомату. Відповідь оприлюднимо, щойно надійде. 

Деталі і коментарі читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    Ви мені поясніть ,як так у людини грижа ,а її визнають придатним це ,що нормально .

    Vlad Vladuk reply Анонім

    Грижа різна буває, як і плоскостопість

    Це якраз про службу і грижу  "Відсутність симптомів говорить про те, що грижа не прогресує, а отже, необхідність її лікування відпадає сама собою.

    До того ж, якщо на тлі появи грижі не є інші захворювання хребта, то для призовника немає ніяких протипоказань для служби в армії."

    Анонім reply Vlad Vladuk

    Так в армії ця грижа і почне прогресувати від фізичних навантажень . Чи ви думаєте ,що армія це санаторій

    Vlad Vladuk reply Анонім

    Я добре знаю що таке армія, і уважно прочитайте закони про мобілізацію, там все детально розписано кого коли і за яких обставин.
  • Vasil Pacula

    Ключове питання не в болячках,  а в повазі до людської гідності і прав призовників. Після Революції Гідності ми стверджуємо, що "ми не бидло і не козли", і вимагаємо відповідного поводження з людьми, в тому числі і зі сторони працівників ЗСУ та воєнкоматів.

    Анонім reply Vasil Pacula

    І в болячках теж питання. Що це таке має бути ,щоб медкомісія визнавала людей придатними, коли у них є захворювання .А під час мобілізації ,як було ,що у людей виявляли тубік ,онкологію ,інфаркти ,як таке могли пропустити або це навмисно ,або там сидять непрофесійні люди . Де розслідування по  випадку ,коли хлопака помер в тернопільській військовій частині ,бо там такі ж тлумки сиділи котрі  дали цьому хлопаці таблетки і відправили в частину замість госпіталізації .Пора вже нести відповідальність за свої вчинки . У тих медкомісіях одна фраза "в лікарні не лежав значить придатний" ,а то ,що скарги у тебе так ,то все фігня і нікого то не є......  бо треба план виконати .

    Vlad Vladuk reply Анонім

    ""в лікарні не лежав значить придатний" Шо ти мелеш?

    Анонім reply Vlad Vladuk

    Я кажу так ,як воно є ,і як мені знайомі розказували ,коли проходили медкомісію під час так званої мобілізації

    Vlad Vladuk reply Анонім

    я також проходив мед комісію, причому три рази.

    А що не так було з мобілізацією? чому "так званої мобілізації"?

    Анонім reply Vlad Vladuk

    Почитайте по декілька разів закони і побачите чому так звана мобілізація. Що то за мобілізація коли людей пропускали з тубіками ,гепатитами , онкологією ,серцевими захворюваннями. І що хтось відповів за такі проколи . Значить там або непрофесійні лікарі ,або дана чітка установка із непридатних робити придатних . Я не спорю захищати країну треба але не такими методами . Якщо б у нас було мудре керівництво ,то ті що були визнані непридатними вони мали б іти на завод і працювати на оборонку .
  • Vlad Vladuk

    "ЗРАДА" "ЗРАДА" "ЗРАДА" "ЗРАДА"
  • Анонім

    А ,що було під час мобілізації ,коли людей не випускали поки ті не пройдуть медичну комісію . Так ми,що і далі скочуємося до радянських методів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up