Партнер рубрики Події

У Тернополі покататися на новому теплоході "Сигма" уже збираються черги: чи безпечно?

У Тернополі покататися на новому теплоході "Сигма" уже збираються черги: чи безпечно?
  • Новий теплохід «Сигма» на Тернопільському ставі почав курсувати з 25 липня, але охочих здійснити водну подорож уже набирається на берегу доволі багато.
  • «20 хвилин» перевірили, як теплохід курсує, що в ньому нового та незвичного та як люди розміщуються на судні.

У міській раді повідомляють, що судно було придбане в Запоріжжі. Одночасно  на теплоході може перебувати близько 50 пасажирів: 15 - на верхній палубі, 35  - на нижній. Вартість поїздки складає 25 грн. за 30 хв. подорожі по Тернопільському озері та  50 грн. - за годину поїздки в сторону с. Пронятин. Теплохід при годинній подорожі буде проходити під мостом, що розташований в напрямку с. Пронятин.

«В листопаді 2019 р. був придбаний теплохід «Сигма». Протягом зимово–весняного періоду тривали підготовчі роботи, а вже 29 червня відбувся перший технічний рейс.  Даний теплохід є трансформером, оскільки поручні на верхній палубі складаються, що дає змогу легко пройти судну під мостом, а пасажири, з метою безпеки, у цей час повинні будуть спуститися на нижню палубу», - розповідає начальник відділу транспортних мереж Антон Марчевський.

Відео дня

Журналіст "20 хвилин" заплатив за поїздку 25 гривень. Подорож тривала 30-40 хвилин. За цей час судно обійшло фактично всю прибережну зону Тернопільського ставу. Теплохід зробив коло навколо Ставу. Спочатку забрав людей навпроти фонтану "Каскад", а потім — людей з причалу біля Дальнього пляжу.

Корпус судна свіжопофарбований, а на борту доволі чисто і навіть є сміттєві контейнери. Окрім того на теплоході є умивальник. Персонал працює в захисних масках та рукавицях. Навколо всього судна є рятівні кола.

Сьогодні лише другий день роботи теплохода, а поїздка «Сигмою» уже стала популярною серед тернополян та гостей міста. Уже до приїзду теплоходу на берегу чекають доволі багато охочих прокататися.

В неділю, 26 липня, на один з рейсів на борт «Сигми» зайшли близько 40 осіб. Вимог з боку працівників щодо вдягання масок немає, тому багато відвідувачів знаходилися без них, хоча дехто маски все ж одягнув. Щодо соціальної дистанції, то вона фактично відсутня, адже більшість відвідувачів бажають піднятися на верхню палубу та зробити більш ефектні фото. Тому саме на ній знаходиться основна маса людей.

До слова, вже перед прибуттям теплохода до берега, охочі прокататися скупчилися, аби зійти на борт і подекуди час від часу лунали фрази та прохання на кшталт: «Ми тут вже годину чекаємо, а ті найхитріші з іншої сторони обійшли», або «Будь ласка, не штовхайтеся, відійдіть на безпечну відстань».

 

Зауважимо, що «Сигма» є найновішим з трьох тернопільських пароплавів. 

Читайте також, на Тернопільському ставі уже курсує теплохід "Сигма".

Як раніше писали "20 хвилин", маршрут нового судна буде відрізнятися від маршруту «Капітана Парія» та «Героя Танцорова».Теплохід починатиме маршрут з центрального причалу і курсуватиме до Протятина. Біля «Водної арени» теплохід повинен буде пропливати під мостом. 

А ви вже каталися на «Сигмі»? Чи сподобалася мандрівка? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Michal Czarny

    Чому "SIGMA"?
    А не "СІҐМА"?🙉
  • Майя Киричук

    В громадський транспорт беруть пасажирів тільки на сидячі місця.На"Сигмі" теж діє це правило?
  • Наталія Ворощук

    Нема с. Пронятин. Пронятин - це мікрорайон Тернополя.

    Кристина Чередник reply Наталія Ворощук

    Наталія Ворощук 🤣🤣🤣🤣

    Кристина Чередник reply Наталія Ворощук

    To selo
  • Хтось

    Люди добре проводять час, відпочивають, а заодно заробляють нам колективний імунітет від коронавірусу. Ну що тут скажеш. Це їх вибір.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up