Без пакетів, шкарпеток, контрацептивів і ... Що тепер не можна купити у тернопільських супермаркетах?

Без пакетів, шкарпеток, контрацептивів і ... Що тепер не можна купити у тернопільських супермаркетах?
  • Із 8 січня в Україні почали діяти жорсткі карантинні обмеження. Через це заборонили продаж певних товарів.
  • І хоча Тернопіль не погоджується з деякими загальними правилами, у супермаркетах все ж не вдасться купити побутових речей. Серед них іграшки, батарейки, панчохи, контрацептиви та інше. 

Одразу після Різдва в Україні ввели жорсткі карантинні обмеження, які триватимуть до 24 січня. Ці заходи запровадив Уряд, щоб стримати пандемію коронавірусу після новорічно-різдвяних свят. Більше читайте тут.

Про те, що ж працює, а що зачинили через карантин, "20 хвилин" розповідали у матеріалі: "Чи стартував локдаун у Тернополі. Хто зачинився, а хто продовжує працювати — ми перевірили"

Тож, відповідно до постанови уряду, 8 січня забороняється діяльність побутових магазинів. Водночас інші магазини можуть торгувати виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, побутовою хімією та друкованою пресою на торговельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами, а також пальним. Продаж інших груп товарів дозволяється лише із здійсненням адресної доставки замовлень. 

Відео дня

"Куди складати покупки?"

У соцмережах тернополяни обурюються з таких заборон. Мовляв, усе доходить до абсурду. 

— Сьогодні мала можливість переконатись у абсурдності наших законів. Купуючи продукти в мережі АТБ, товару взяла на 2 великих пакети, але на касі мене очікував СЮРПРИЗ! У зв'язку з пандемією, продаж пакетів заборонено! А ще колготів та інших речей побутового вжитку. Хоча!!! Колготи можна замовити на доставку. Добре, заборонені товари (панчохи, хімію) замовлю, "не горить". А що робити з продуктами харчування котрі взяла? Нести в руках? Новин не читаю... Не знала, що з собою треба брати торбинку... Чесно, я не знала навіть, як зреагувати на ситуацію. Касир і охоронець в шоці! До 20.00 год. бідні люди захрипли, пояснюючи покупцям, що такі в них тепер правила... Нема пакетів, дайте екопакети! Не робіть з людей ідіотів!, — пише тернополянка Аліна Пилипів. 

Немає опису.У соцмережах навіть пишуть про заборону продажу захисних масок та презервативів. Такі обмеження навіть стали приводом до створення "інтернет-жаб". 

Немає опису.

Що можна, а що не можна купити в міських магазинах

Ми перевірили, у яких тернопільських магазинах обмежили продаж побутових товарів. 

Батарейки, панчохи, дитячі іграшки, посуд та товари гігієни не можна купувати у мережі магазинів АТБ. Там полиці з цими товарами заклеєні захисними стрічками, а працівники магазинів роз'яснюють покупцям причини таких обмежень.

Немає опису.

Як розповідає працівниця магазину Оксана, люди реагують по-різному: хтось з розумінням ставиться до карантину, бо пам'ятає обмеження, які були навесні минулого року, хтось дивується, хтось влаштовує скандал, але правила є правила. Немає опису.

Немає опису.

Щодо презервативів та масок, то їх тут можна купити без проблем. 

Немає опису.Менше обмежень у одному з магазинів мережі "Сільпо". Тут через локдаун не працює піцерія. Лише в режимі "на виніс". Усі товари тут можна купити без проблем.

Як пояснює адміністратор магазину Андрій, обмеження не стосуються їх магазину, адже тут понад 60% торгової площі призначено для торгівлі побутовими товарами.

Немає опису.

Немає опису.

Також усі товари, як і до обмежень, продають у менших продуктових магазинах. Касир одного із магазинів розповіла, що наразі їх карантинні обмеження не стосуються. 

Купити товари, необхідні в побуті можна і побутових магазинах. До прикладу в мережі магазинів "Єва" ми знайшли усі товари. 

Кого оштрафували

За перший день дії локдауну, тернопільські поліцейські зафіксували майже сотню порушень карантинних правил.

З 8 січня, згідно з рішенням Уряду, на території України починали діяти посиленні карантинні обмеження. За минулу добу поліцейські області склали 42 адмінпротоколи та винесли 57 постанов за порушення встановлених правил. В ході проведення превентивних заходів основні зусилля співробітників поліції були спрямовані на проведення профілактичної та роз'яснювальної роботи щодо важливості виконання посилених карантинних вимог. До порушників, які продовжували нехтувати ними, застосовували заходи адмінвпливу.

За результатами відпрацювання складено 42 протоколи за ст.44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей. Найбільше – на суб’єктів господарювання за неприпинення роботи та недотримання карантинних вимог. Поліцейські також стежили, аби люди перебували в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті в респіраторах або захисних масках.

Виявили 57 осіб, які нехтували засобами індивідуального захисту. На порушників маскового режиму накладено штраф від 170 до 255 гривень. Карантинні відпрацювання триватимуть щоденно. Правоохоронці звертаються до жителів краю виконувати посиленні обмеження, уникати скупчення людей та не забувати про засоби індивідуального захисту.

А що ви думаєте про такі обмеження? Чи потрібні вони? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роман Галів

    Гандони заборонили продавати гандони.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up