Чи стартував локдаун у Тернополі. Хто зачинився, а хто продовжує працювати — ми перевірили

Чи стартував локдаун у Тернополі. Хто зачинився, а хто продовжує працювати — ми перевірили
  • У період з 8 по 24 січня в Україні починають діяти нові карантинні обмеження. Однак міська влада Тернополя заявила, що наразі жорстких обмежень у місті не буде.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, які заклади припинили роботу, а які продовжать працювати. Як локдаун вплине на життя тернополян? Про це читайте у матеріалі.

Одразу після різдва в Україні оснуться жорсткі карантинні обмеження, які триватимуть понад два тижні. Ці заходи запровадив Уряд щоб стримати пандемію коронавірусу після новорічно-різдвяних свят.

Що тепер заборонено?

В Україні мають запрацювати нові заборони:

  • З 8 січня забороняється відвідування закладів освіти будь-якої форми власності крім дитячих садочків.
  • Робота кафе, барів, ресторанів. Дозволено лише роботу на виніс.
  • Проведення масових заходів.
  • Пиймання відвідувачів закладів культури та масових культурних заходів.
  • Робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.
  • Робота суб’єктів господарювання у сфері торгівельного і побутового обслуговування населення (окрім винятків зазначених в частині, «Що дозволяється»).
  • Робота непродовольчих ринків.

Чи працюють місцеві заклади

Більшість місцевих ресторанів, магазинів, салонів краси, тощо – зачинені.  Однак це пов’язано не з забороною Уряду, а зі святковими днями та вихідними. На дверях різних магазинів та ресторанів є графіки роботи у період свят. Деякі підприємці повернуться до роботи уже в суботу, 9 січня, а хтось почне працювати з понеділка.

Відео дня

Хоча 8 січня – робочий день, багато закладів не працюють. Навіть ринки повністю зачинені. Лише кілька кіосків біля Центрального ринку працювали. Там можна купити овочі та фрукти.

Більшість ресторанів зачинено. МАФи з їжею на Театральному майдані не працювали, оскільки людей мало. На Валовій працює лише кілька кав'ярень. 

Місцеві підприємці ж вважають, що такі дії влади лише шкодять, адже завдяки малому та середньому бізнесу наповнюється міський бюджет.

Читайте також:

 «Ми здорові і працюємо далі»: позитивні підсумки року від тернопільських підприємців

"Як мертвому припарка", — тернопільські підприємці про карантинні 8000 від держави. Хто отримає гроші?

А що з громадським транспортом?

Якщо ви планували їхати на потязі чи автобусі в інше місто, або маєте повертатися до Тернополя – проблем з висадкою чи посадкою у вас не буде. У період локдауну дозволено роботу громадського транспорту, міжміське та міжнародне авто-, авіа- та залізничне сполучення. А от коли у місті вводили «червону зону» –  потяги спершу не брали та не висаджували пасажирів у місті, а згодом лише висаджували пасажирів на станції «Тернопіль». 

На центральному автовокзалі є багато людей. Рейси ніхто не скасовував у зв’язку з локдауном. Квитки можна придбати як на касі, так і онлайн.

Міський громадський транспорт також працює. Однак після свят на вулиці небагато людей. Тролейбуси та маршрутки їздять майже порожні.

Спортзали працюють, але не всі

Спортивні зали вже мали припинити свою роботу до 24 січня. Однак багато закладів продовжать працювати у звичному режимі.

У тренажерному залі «Каруна» також працюватимуть під час локдауну.

А от в тренажерному залі Plastylin нам розповіли, що з 8 по 24 січня вони працювати не зможуть.

Що дозволено?

Окрім продуктових магазинів та аптек, на час локдауну зможуть працювати також ветаптеки, магазини мобільного зв’язку, магазини з побутовою хімією та засобами гігієни.

Дозволено роботу СТО авто, автозаправок, банків, поштових перевізників, перукарень та салонів краси, готелів (за попереднім записом) та спортивні заходи професійних клубів без глядачів.

Однак, як помітив журналіст, 8 січня вихідний був у багатьох відділеннях банків, аптек, ветаптек, невеликих продуктових магазинів, тощо.

Що каже міська влада

У міській раді відбулось засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Члени комісії вирішили не вводити нові посилення карантину, а лишити все так, як є. Однак згодом міський голова Сергій Надал заявив – якщо у тернополі почнеться збільшення кількості хворих, то в такому випадку у Тернополі запровадять жорсткий карантин.

 –  Коронавірус має властивість швидко поширюватися, і ми вже не виключаємо зростання кількості хворих, –  повідомив міський голова. –  Після новорічних та різдвяних свят динаміка захворюваності може знову стати загрозливою. Тому ми постійно консультуємося з нашим медиками, вірусологами, з відділом охорони здоров'я. Готові вжити всіх необхідних заходів у разі, якщо буде загроза здоров'ю та життю тернополян. Якщо протягом наступних днів відбудеться зростання кількості хворих — ми призупинимо рішення комісії і Тернопіль перейде в режим жорсткого карантину. Крім того, ми чітко розуміємо, що ідуть свята і тестування можуть не проводитися в повній мірі.

Під час останніх спроб Уряду запровадити посилення карантину міська влада ігнорувала вимоги. Як ситуація розвиватиметься тепер – наразі невідомо.

А що ви думаєте про посилення карантину? Чи потрібен локдаун до 24 січня? Пишіть у коментарях!  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Rom Zin

    Дозволено лише роботу навинос, а не "на виніс".
  • Diana Scorpi

    Локдацн потрвже!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up