Партнер рубрики Події

Безкоштовний вхід та соціальне таксі: що буде на фестивалі “Файне місто” для людей із інвалідністю

Безкоштовний вхід та соціальне таксі: що буде на фестивалі “Файне місто” для людей із інвалідністю

Що готують організатори для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення на фестивалі "Файне місто", дізналась журналістка “20 хвилин” від організаторів.

 

Фестиваль “Файне місто” всьоме зустріне гостей заходу - 25-28 липня. 

- Фест є дуже багатогранним, він з музичного переріс у мультифестиваль, під час якого люди будь-якого віку і статусу можуть цілодобово знайти, чим зайнятися у тому напрямку, у якому вони захочуть, - розповідає співзасновник та співорганізатор фестивалю "Файне місто" Рустам Ергешов. - У нас буде сім сцен та близько 20-ти різноманітних локацій. 

Упродовж останніх років фестиваль “Файне Місто” популяризує доступність для усіх. Для людей з інвалідністю І та ІІ групи вхід на фест безкоштовний. Для людей з ІІІ групою квиток коштуватиме наполовину дешевше. 

Відео дня

Працюють в плані інклюзії 

-  Для комфортного пересування територією «Файного міста» на візках ми передбачили спеціальні прорезинені доріжки, які з’єднають усі локації фестивалю, - каже співзасновник фестивалю. - А щоб особливі гості могли безперешкодно насолодитися виступами запрошених зірок, поряд із головною сценою для них облаштують спеціальний подіум. Подбали організатори і про вбиральні, пристосовані для людей з інвалідністю. 

Також на території фесту діятиме, як і минулого року, - "Територія можливостей", де кожна людина зможе зіграти в баскетбол на візку, пройти квест лабіринтом із зав'язаними очима. 

- За допомогою цього інші люди зможуть відчути всі обмеження, які відчувають люди на візках, - каже пан Ергешов. 

Працюватиме соцтаксі

Цьогоріч добратися на фестиваль "Файне місто" люди на інвалідних візках зможуть на соціальному таксі. 

- Ми ставимо за основу комфорт, тому цього року за попередньою реєстрацією плануємо забирати людей із інклюзією з дому, - коментує координатор проектів ГО Файне.UA Юрко Кулик. 

Минулого року соцтаксі також працювало, але воно курсувало від зупинки громадського транспорту на вулиці Львівській та залізничного вокзалу до локації фестивалю і в зворотному напрямку. Цьогоріч ж за номером телефону: +38097 087 61 46, або ж зареєструвавшись за посиланням https://u.to/5vbQFQ можна домовитись за те, щоб соціальне таксі приїхало до дому і відвезло на фестиваль. 

- Якщо із інших міст хтось має транспорт, яким люди із інвалідністю можуть доїхати на фестиваль, то обов’язково приїжджайте, вхід буде безкоштовним, - каже Юрко Кулик. 

Зазначимо, минулого року 80 осіб перевезли соціальним таксі на фестиваль. 

До реалізації ініціативи уже долучились організації ГО Файне.UA та благодійний фонд “Карітас Тернопіль”

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up