Партнер рубрики Події

"Безпритульні" контейнери: тернополяни скаржаться, що смітники поставили на тротуарах та парковках

"Безпритульні" контейнери: тернополяни скаржаться, що смітники поставили на тротуарах та парковках
  • У Тернополі планують запровадити роздільне сортування сміття. Для цього у багатоповерхівках вже запаяли сміттєпроводи.
  • Майданчики для нових контейнерів мають встановити до 1 травня. А поки їх немає, для контейнерів шукають нові місця. Тернополяни скаржаться, що баки виносять на тротуари та навіть парковки.

Нагадаємо, У Тернополі триває підготовка до впровадження роздільного сортування твердих побутових відходів.

До 1 травня цього року біля кожної багатоповерхівки у місті планують обладнати спеціальні майданчики під накриттям для контейнерів, в які можна буде викидати різні види твердих побутових відходів. Наразі для них шукають місця. 

У мережі тернополяни скаржаться, що сміттєві баки стоять на тротуарах та парковках.

Відео дня

- На вулицях Симоненка та Морозенка вже позапаювали сміттєпроводи, а баки викотили на тротуари і парковки,- пише у мережі Facebook тернополянин Андрій. 

У коментарях тернополяни пишуть, що на вул.Симоненка, 6 контейнери розмістили на території парковки, яку мешканці зробили за власний кошт (з погодження, але за свої гроші). Контейнери розмістили прямо біля припаркованих автомобілів.

Мешканці вул. Симоненка звернулись до депутатки свого округу Наталії Шоломейчук.

- До мене звернулись мешканці вул.Симоненка,6 і ми узгодили це питання. Сміттєві баки вже перенесли, - каже Наталія Шоломейчук. - Для розташування сміттєвих баків було два варіанти розташування. Поставили на одному місці, людей це не влаштувало. На зборах мешканці висловили свої пропозиції. Я звернулась до ЖЕКу, який обслуговує цю ділянку і це питання узгодили. 

Проте, за словами пані Шоломейчук, питання із розміщенням контейнерів актуальне і для інших будинків на цій вулиці.

- Зараз проблемне питання і про будинок Симоненка, 1, - каже депутатка. - Цей будинок розташований так, що практично немає місця де поставити контейнери. Там можна виділити місце лише на заїзді до будинку. Це буде чотири контейнери для шести під'їздів. Зараз люди викидають сміття у контейнери, які знаходяться у шахтах від колишніх сміттєпроводів. Далі будемо робити додаткові збори та вирішувати це питання спільно з громадою.

У приватному підприємстві "Люкс",яке обслуговує будинки на вул. Симоненка, кажуть, що місця, де розмістили контейнери орієнтовні а щодо їх зміни мешканці не звертались.

- Ми закликаємо людей звертатись напряму до ЖЕКу. Ми розмістили контейнери тимчасово. І не знаємо чи підходить людям це місце чи ні, - каже заступник директора підприємства Катерина Садівник. - Люди звертаються в газету, звертаються до депутатів, але в ЖЕК не приходять. Ми закликаємо людей висловлювати свою позицію і разом тоді будемо вирішувати - посунути їх вліво чи вправо. 

Працівники ЖЕКу кажуть, що кілька разів розміщували оголошення із проханням повідомити про те, чи влаштовує їх розміщення контейнерів та про збори, де будуть обговорювати дане питання.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • ***

    На Лучаківського 4 при виїзді з двору , ти виїжаєш і ні фіга не бачиш, чи є там машина, що за тупість !!!
  • Анонім

    А я скажу так , що всі ці ЖЕКи разом з міською радою привикли робити все через сраку і питання з роздільним сміттям не виняток . Для початку треба було розробити проектно-кошторисну документацію де все мало чітко виглядати і відповідати усім санітарним нормам ,де мала бути плошадка освітлена закрита від котів ,щурів ,ворон ,а в реальності ,що ми бачимо так це те ,що площадки фактично відкритого типу , не освітлюються . ПП Люкс це взагалі унікуми їх директор попіарився на 1+1 , казав ,що вони радяться з людьми ,а в реальності получилося ,що ніхто не радився , заварили мусорники , поставили площадку де вони захотіли ,а не мешканці ,і ніхто ні з ким не радився і не проводив зборів  .Виникає питання ,а де контейнери під папір , метал ,скло ,якщо почали робити то треба було зразу думати . Тут затія така ,щоб ЖЕКам спростити життя ,і що вони виграють так це те ,що скорочують людину яка прибирає сміттеві камери ,викатує ці контейнери . Закривають питання із постійною побілкою камер , ну і так далі . Лобістське питання 100% . Нічо скоро ми на виборах копнемо у сраку ту свободівську шоблу разом з тими свободівськими  депутатами які працють одночасно депутатами і директорами ЖЕКів .

    *** reply Анонім

    Погоджуюсь на 200 %, дістали ті свободівці крадії !!!! І ЖЕКи тупі !!!!!
  • олег

    на коновальця контейнери поставили на тротуарі- краще вже  розмістити на дорозі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up