Партнер рубрики Події

Беззахисні перед лицем жорстокості: тернополян кличуть на Всеукраїнський марш за права тварин

  • Зоозахисники всієї України 15 вересня вийдуть на вулиці, щоб боротись за права  тих, хто не може сам себе захистити.
  • У Тернополі Марш за тварин відбудеться о 12.00. Збір - на Театральному майдані. 

- Вже втретє за ініціативи руху UAnimals відбудеться Всеукраїнський марш за права тварин, - розповідає зоозахисниця, активістка  Людмила Чеховська, - Тварини беззахисні перед лицем жорстокості і захистити самі себе вони не можуть. Тернополяни завжди активно долучаються до таких акцій. Тому мизакликаємо усіх небайдужих і цього року приєднатись до нас. 

Марш розпочнеться від Театрального майдану, далі учасники прямуватимуть вулицею Руська до Замкової та назад до Театрального майдану. 

В одну годину акція відбудеться у 24-ох містах Украни, в тому числі в Луганську та Донецьку. Марш за права тварин цього року пройде навіть у Антрактиді. Яв розповідає Людмила Чеховська, підтримати акцію вирішили учасники експедиції на українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Таким чином, зоозахисна подія вперше пройде на далекому континенті.

Відео дня

- Питання захисту тварин актуальне через наявність великої кількості місць-пережитків минулого, де тварин використовують як ресурс, - опублікував у соцмережі таку позицію учасник 24-ї української антарктичної експедиції Олександр Квятковський - Вважаю що в 21 столітті людина в здоровому глузді не має морального права допускати жорстоке поводження та знущання над тваринами. Не кажучи вже про те аби платити гроші за виставу в якій виступає змучена тварина.

Цього року у активістів 11 вимог, щоб захистити тварин від жорстокого поводження: 

1. Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях.
2. Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг.
3. Заборона створення і функціонування притравочних станцій.
4. Відмова від використання живих тварин для експериментів та ін.
5. Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності.
6. Заборона хутрових ферм;
7. Сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів.
8. Припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України.
9. Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України.
10. Чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників.
11. Сприяння створенню зоополіції та запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Людей закликають малювати плакати. За найкреативніший обіцяють цінний подарунок. А також просять приходити цілими сім'ями та навіть разом із тваринаи, якщо для них натовп не буде створювати стрес. 

Більше про акцію можна дізнатись за посиланням тут.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна

    Не можна говорити про права тварин, бо це не люди, за більшістю з цих безглуздих вимог стоїть нехтування правами людей. Скільки ще треба покусаних тернополян безпритульними агресивними тваринами, щоб щось з тим почали робити?? Чи так і далі будемо прирівнювати тварину до людини?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up