Більше сотні жителів Кременця навчали професій у Рівному

Більше сотні жителів Кременця навчали професій у Рівному
Бути наполегливими у досягненні мети, не боятися труднощів і перешкод та вірити в успіх своєї справи радить кременчанин Юрій Фаб’янчук.

Зараз приватний підприємець є власником невеличкого маркету "Все для дому, для ремонту". А ще недавно він був випускником Рівненського центру професійно-технічної освіти (ЦПТО) Державної служби зайнятості.   

Одним із пріоритетів державної політики зайнятості є зростання конкурентоспроможності безробітних на ринку праці за рахунок отримання високоякісної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Важлива роль у цьому належить мережі ЦПТО. На даний час кожен четвертий безробітний, який проходив навчання за направленням Кременецького районного центру зайнятості (РЦЗ), здобув професію чи підвищив кваліфікацію саме у таких центрах.

Зокрема, цього року 123 кременчанина, які мали статус безробітного, навчалися у Рівненському ЦПТО. Вони надали перевагу у першу чергу короткотерміновим курсам з вивчення основ організації малого бізнесу, охорони праці на виробництві тощо.

Відео дня
> Серед тих, хто навчався на підприємця за спрямуванням РЦЗ у Рівному, й Галина Петрик. Після закінчення навчання, жінка відкрила у Кременці власне СТО, яке є популярним у краян. 

– Мені вдалося сформувати колектив справжніх професіоналів, – каже Галина Петрик. – І це теж вдалося зробити завдяки райцентру зайнятості, який на моє замовлення підшукав необхідних працівників з чиcла безробітних, наприклад, електрогазозварника, слюсаря з ремонту автомобілів.

До речі, загалом цьогоріч випускниками центру професійно-технічної освіти, що в Рівному, за напрямком "Основи малого підприємництва" стали за допомогою РЦЗ уже 39 жителів Кременецького району.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Цікаво...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up