Партнер рубрики Події

Біля катедри у Тернополі влаштували Великодні гаївки

Біля катедри у Тернополі влаштували Великодні гаївки

У День Воскресіння Господнього біля Архикатедрального собору непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі влаштували Великодні гаївки.

До підтримки давніх традицій українського народу залучили юних тернополян. Ініціаторкою дитячого свята стала місткиня Оксана Гребеняк.

Про весняні гуляння біля катедри розповіли  в Архикатедральному соборі непорочного зачаття Пресвятої Богородиці. Емоційні фото гаївок зробив Роман Жаровський.

Відео дня

За давніми українськими традиціями, Великодні гаївки – це обрядові весняні пісні у супроводі дівочих хороводів. Вони є невід'ємною частиною християнської культури, хоча виникли ще в далекі язичницькі часи. Гаївки влаштовують у часі Великодніх свят. Їх виконання символізує початок весни, воскресіння всього живого навкруги.

Щира дитяча радість та дзвінкий сміх оживили подвір’я катедри, яке затихло після Великодньої служби.  Якщо діти радіють, то життя продовжується, а традиції нашого народу передаються до наступного покоління.

 

У катВ катедрі подякували за відродження Великодніх традицій біля храму.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що діти захисників у Тернополі виготовляли Великодні обереги для фронту. А у Великогаївській громаді для підростаючого покоління проводили майстер-клас з писанкарства.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Роман Жаровський

    шановні Новини Тернополя на 20 хвилин як ставите в себе допис з фото, будь ласка надалі підписуйте автора тих фотографій
  • Мар'яна Лісна

    Самий ,,молодєц,, там  свободівець мільйонер надал!
    Ура! Зеленошоблим тернопілцям?
  • Любовь Бондаренко

    Темнополяне Молодці

keyboard_arrow_up