Біля острівця "Чайки" почали викорчовувати тополі (відео)

Біля острівця "Чайки" почали викорчовувати тополі (відео)
  • Відео, на якому спецтехнікою викорчовують тополю біля острівця "Чайка", у соцмережу Facebook 5 травня завантажив тернополянин. 
  • В КП "Об'єднання парків" пояснюють, що це не вандалізм, а підготовка до другої черги обгородження острівця. 

Видовище викорчовування дерева, як пишуть люди, не з приємних. Користувачі соцмережі мають кілька версій, для чого дерево виривають з корінням. Хтось каже, що на дрова, хтось, що це пов'язано з ремонтом підпірної стіни навколо острівця.

Як пояснив директор КП "Об'єднання парків" Олег Протасевич, дерево викорчовували і справді в рамках реконструкції підпірної стіни. 

- Зараз йде друга черга обгородження острівця "Чайка", - каже пан Протасевич. - Минулого року підпірну стіну зробили з одної сторони, тепер роблять з іншої. Дерева викорчовують, щоб можна було зробити цю підпірну стіну. А замість асфальту буде бруківка.

Як повідомляли під час виконкому Тернопільської міської ради ще, 11 квітня, старі тополі навколо острівця замінять на катальпи і облаштують пішохідні доріжки. 

- Ми дороблятимемо габіони - це наставлені камені, які закривають сіткою, - каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський. - Частину цієї підпірної стіни уже зробили, а тепер продовжуватимемо. І також заберемо тополі, а на їхнє місце висадимо катальпи.

За словами пана Соколовського, тополі навколо острівця "Чайка" у парку ім. Т. Шевченка уже досягнули своєї вікової межі, і їх можна замінити на катальпи. 

- Також ми доробимо тротуари, викладемо бруківку, - додає пан Соколовський. - На габіони потрібно ще десь півтора мільйона і приблизно стільки ж на бруківку. 

Укріплювати аварійну стіну навколо острівця "Чайка" розпочали у липні минулого року. Стіну не ремонтували майже 60 років. Окрім цього, вона була зроблена без належної основи та водовідведення. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Marla Singer

    тополя рекордсмен серед дерев за виробленим киснем і зволоженням повітря, пару тижнів можна і потрепіти пух
  • Sasha Nikiforchin

    Комусь потрібні тополі? Зараз стільки алергіків а тополиний це просто жах. Натомість посадять деревця молоді. Що тут поганого?
  • Serhii Ryzhenko

    "- Також ми доробимо тротуари, викладемо бруківку, - додає пан Соколовський. - На габіони потрібно ще десь півтора мільйона і приблизно стільки ж на бруківку."



    ПРОСТО АХУЄННО

    Vadim Yasinskiy reply Serhii Ryzhenko

    братан, ти свої писюльки затер?)
  • Містянин

    "А замість асфальту буде бруківка". Пане Надал бруківка із вашого заводу, перепрошую заводу вашої дружини, застелила уже все місто. Невже немає куди діти гроші? Краще дороги ремонтуйте!!!

    P.S. Але тільки не бруківкою, а звичайним асфальтом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up