Біля приміського автовокзалу добудовують дерев’яну церкву

Біля приміського автовокзалу добудовують дерев’яну церкву
  • Будівництво храму УПЦ КП  з багатоквартирними житловими будинками  триває на вулиці Білогірській.
  • Відкриття церкви запланували на жовтень цього року.

 

Перший поверх зробили з цегли і каменю, решта церкви - дерев’яна. Нещодавно тут встановили купол. Храм разом із хрестом матиме висоту  близько 27 метрів. Архітектором є тернополянка Мирослава Харченко.

- Спочатку в мене була задумка зробити церкву повністю дерев’яною, – розповідає  настоятель цієї церкви о. Руслан Притула. - Але поїздили по інших областях, порадились і вирішили зробити один поверх з каменю, аби убезпечити її від пожежі. Є чимало таких випадків, зокрема минулого року на Лановеччині згоріла церква на Великдень. Це для безпеки, та і камінь є натуральним матеріалом, як і дерево, яке, до речі, привезли з Карпат.

Previous Next

Відео дня

Замовником будівлі святині є релігійна громада “Парафія мучеників благовірних князів Бориса і Гліба Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ КП”. Генпідрядником робіт є ТОВ “Добробуд”.

Нагадаємо, будівельні роботи розпочали на початку 2015 року.  Окрім храму, тут будують три багатоповерхівки на 210 квартир. Площа земельної ділянки - 0,9 га.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Як ви вже зає...ли  із своїми церквами ,попами ,....бляді будуйте дороги ,школи , наведіть порядок в лікарнях ,які вже довгий час без ремонтів ..та кому ваші срані церкви потрібні і який з них толк ..
  • Анонім

    більше церков, бариги!
  • Ігор Бойко

    Молодці, браво!



    А для садочку місця не знайшлось....

    Анонім reply Ігор Бойко

     з садочка бабла не скосиш

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up