Партнер рубрики Події

Біля Тернополя горить Чистилівський заказник (оновлено)

Біля Тернополя горить Чистилівський заказник (оновлено)

Неподалік Тернополя горить орнітологічний заказник загальнодержавного значення в Україні. Про те в соцмережах пишуть тернополяни.

- Чергова пустоголова істота цього разу підпалила орнітологічний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах заболоченої заплави річки Серет, між Пронятином та селами Біла, Чистилів, Великий Глибочок і ПлотичаТернопільського району, - пише тернополянин Володимир Петришин. 

Про загоряння повідомили близько 17.00. 

 

Відео дня

Пожежа на цьому місці виникає не вперше. Минулого року в цей же час пожежники по кілька разів на день їздили гасити вогонь в заказнику. 

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, на місці працюють рятувальники. Виїхали вони о 17.05. 

- На місці родій горить очерет, - повідомляють в прес-службі. - Ситуація ускладнюється тим, що кругом болота та до місця загоряння немає під'їзду. На місці подій також є голова місцевої ОТГ. Пожежні докладають усіх зусиль, щоб ліквідувати вогнище. 

О 19.50 ДСНС повідомили, що пожежу ще не ліквідували. 

- На території орнітологічного заказника (між селами Плотича, Чистилів та Глибочок) горить суха трава та очерет окремими осередками на площі 4,5 Га, - йдеться в повідомленні. - На місці події працює два пожежно-рятувальні підрозділи. ОКЦ та оперативна група. Ситуація ускладнена відсутністю доступу до палаючої території через заболоченість.Наразі сили рятувальників спрямовано на порятунок господарських та житлових будівель, які знаходяться поруч.

За вчинення підпалу  передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. З початку року в області склали 15 адмінпротоколів за вчинення таких правопорушень. З них дев’ять за статтею 77-1 КУпАП (самовільне випалювання рослинності або її залишків) та шість - за статтею 77 КУпАП (порушення вимог пожежної безпеки в лісах). Цьогоріч двоє жителів краю загинули, спалюючи суху траву, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні 13 квітня ухвалила законопроєкт, який передбачає суттєве збільшення штрафів за спалювання сухої трави. Законопроєкт ще має підписати президент. Відтак, він набуде чинності після його публікації в офіційних джерелах.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (36)
  • Larysa Mandziy

    Тільки що, в польських новостях сказали, що над Києвом так забруднене повітря димом, що ми на другому місці, перед нами тільки китайське місто Шанхай.
  • Teren Teren

    А там дійсно унікальне місце було. І лебеді, і бузьки, і чаплі розмаїті, качки дикі, гуси. Всякої живності було. Якась тварюка собі "порядок" навела, сміття, напевно, палила. Бидло тупориле, типовий зебіл - а я во, а я шо, а я де, а мені тре, а во вони...
  • Віктор Царик

    МЕНТАЛЬНО ТРАВУ ПІДПАЛЮЄ КОЖЕН З 73%
  • Larysa Mandziy

    А пташечки, звір'ята, як їм жити з дибілами такими
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up