Біля замку висадили алею японських сакур

Біля замку висадили алею японських сакур

Десять сакур висадили біля Тернопільського замку 12 квітня. Дерева мають рясно зацвісти вже наступної весни. За рослинами цілодобово спостерігатимуть камери відеоспостереження.

Саме у 2017 році виповнюється 25 років дипломатичних відносин між Україною та Японією. В рамках цього Посольство Японії подарувало кільком містам саджанці сакур, в тому числі і Тернополю. 

- Через кілька років це місце може перетворитись на "хмару" рожевого цвітіння, - каже заступник міського голови Владислав Стемковський. - Обрали саме це місце, оскільки це центр, та й поряд замок - чудове місце для туристів. Сакура - дерево примхливе, а тут багато сонця. Спершу ми думали садити ці дерева на острівці закоханих, але там занадто вітряно. До того ж, біля замку встановлено чимало камер спостереження. Вони допоможуть вберегти дерева від вандалів та крадіїв. 

Відео дня

Десять саджанців сакури привезли на замовлення японців з Одеси. Там саджанці вирощували в спеціальних умовах під пильним наглядом фахівців. Щоб дерево краще прижилося до наших умов, верхівку японської сакури прищепили до стовбура української вишні.

До речі, сакури в Тернополі висаджують не вперше. Зокрема, кілька сакур висадили в парку Національного відродження, але їх всіх покрали та понищили. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Mary Smith

    Уже 17 квітня з*явилась новина, що знищили всі нововисаджені дерева на острові Закоханих в рамках проекту "Фіолетовий вибух". Боюся, що з сакурами може статися те ж саме. Вандалів у Тернополі, на жаль, вистачає.
  • Діонісій

    всі дерева і рослини повинні рости в тому кліматі, для якого вони підходять, а бо в теплицях, на закарпатті, сакури прижились, бо там клімат інакший ніж в Тернополі. а так садять якусь фігню. щоб щось зробити і грощі списати. каштани вже садили і що ? а сакури, то вам не кулічики з гівна ліпити.
  • Петро Білецький

    Та які Сакури !!!! Вони тут не приживуться !!! В Тернополі знаю гарно ростуть япка, сливки і ше алича тоже. :)
  • Герасимчук Ростислав

    Тільки б бухі рагулі не поламали, хоча, привладним хруням вигідно коли щось нищать, адже можна знов закупити ті сакури по космічних цінах.

    Кактус reply Герасимчук Ростислав

    на цей раз сакури даровані, але не здивуюсь, якщо ще п’ять сакур будуть біля маєтків чиновничків, а не в алеї
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up