Бив жінку та сина: тернополянин хотів «відкупитись» від відповідальності

Бив жінку та сина: тернополянин хотів «відкупитись» від відповідальності

Чоловік просив поліцейських не складати на нього адмінпротокол, за це пропонував правоохоронцям дві тисячі.

До тернопільських поліцейських надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що її чоловік погрожує фізичною розправою їй та сину. На виклик виїхали співробітники сектору протидії домашньому насильству.

Як повідомляє пресслужба поліції, на місці події правоохоронці виявили 60-річного чоловіка, який поводився агресивно. З ним поліцейські провели профілактичну бесіду та винесли йому заборонний терміновий припис. 

Аби на нього не складали протокол за вчинення домашнього насильства, тернополянин пропонував поліцейським дві тисячі гривень. Інспектори попередили чоловіка, що такий вчинок передбачена кримінальна відповідальність та попросили забрати гроші. Проте тернополянин на дану вимогу не відреагував.  

Відео дня

Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. Слідчі задокументували кримінальне правопорушення, а гроші вилучили.

На чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369  (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Окрім цього, поліцейські склали на чоловіка два адміністративних протоколи за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення та передали на розгляд суду.

Якщо Ви постраждали від домашнього насильства:

  • одразу викликайте поліцію (102).
  • пишіть заяву про вчинення домашнього насильства.
  • просіть поліцейських, які приїхали на виклик, про винесення термінового заборонного припису.
  • звертайтеся до суду з заявою про винесення обмежувального припису стосовно кривдника.

Важливо! Якщо домашнє насильство вчинялося в присутності дитини, наполягайте, щоб  поліція зафіксувати даний факт. Дитина, в присутності якої вчинялося домашнє насильство, відразу стає постраждалою. Це дуже важливий юридичний факт. 

До слова, у Тернополі працює Кімната кризового реагування, де люди, які страждають від насильства, можуть знайти тимчасовий прихисток та отримати психологічну допомогу.

Довідка

Відповідно до ст. 173-2 КУпАП, вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі винесення такого припису, -

тягнуть за собою накладення штрафу від 170 до 340 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

 Читайте також:

У Тернополі працює Кімната кризового реагування: для чого та як скористатись

У Тернополі чоловік побив дружину свого покійного брата

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up