Партнер рубрики Події

Бійці 44-ї артилерійської бригади у повному складі без втрат повернулись додому. Що кажуть про війну?

Бійці 44-ї артилерійської бригади у повному складі без втрат повернулись додому. Що кажуть про війну?
  • Грандіозний марш захисників України «Хода мужності» провели з нагоди виводу із зони ООС підрозділів 44-ї окремої артилерійської бригади.
  • Марш пройшов центральними вулицями міста. Військовослужбовців вітали сотні тернополян.

Понад 1500 військових пройшли вулицями міста. Вони протягом тривалого часу боронили територіальну цілісність та незалежність України на Сході.

Під час маршу військові вшанували пам’ять полеглих Героїв АТО. До покладання квітів та вшанування пам’яті бійців, які загинули, захищаючи Україну, долучились родичі загиблих, представники влади та звичайні тернополяни.

Майже всю дорогу військових вітали школярі та студенти, які скандували: «Дякуємо» та «Слава Україні». Діти дарували бійцям квіти та малюнки.

Відео дня

Подивитись на колону бійців могли і звичайні перехожі. Хтось зупинявся та аплодував бійцям, хтось – дякував.

- Я дуже щаслива, що наші бійці повернулися живими і здоровими з того пекла, – розповідає тернополянка Марія. – Ми тут в теплих будинках, з сім’ями, а наші хлопці - в окопах і в дощ, і в сніг, і в мороз. Я дуже вдячна нашим бійцям, що вони захищають нас ціною свого здоров’я і життя. Це справді великі люди.

44-та окрема артилерійська бригада формувалась на Яворівському полігоні Львівської області в період активних боїв на Сході 9 вересня 2014 року. Саме в цей день був відданий перший наказ військової частини. Завдяки патріотизму та високій витримці добровольців, на основі яких і була створена артилерійська бригада, 44-та окрема артилерійська бригада змогла виконувати завдання на сході України. Підрозділи бригади прославилися неординарним бойовим шляхом поблизу населених пунктів Червоний Партизан, Озерянівка, Нелипівка, Артемове, Новгородське, Дзерджинськ, Зайцево, Вуглегірськ та інших стратегічних ділянках.

- Сьогодні ми вітаємо бійців 44-ї окремої артилерійської бригади в місці постійної дислокації, – розповідає командувач військ ОК «Захід» генерал-лейтенант Олександр Павлюк. – Бригада з честю виконувала свої задачі. Одна присутність цієї бригади змушує ворога задуматися, чи варто намагатись використати зброю проти наших хлопців. Через пів року, після відновлення боєздатності, бригада буде знову готова до виконання завдань, якщо така необхідність буде. Ця бригада створена «з нуля». Військова частина має потужне озброєння із надсучасними засобами.

Бійці 44-ї окремої артилерійської бригади проявили себе під час захисту напрямків Донецького аеропорту та Дебальцевської операції.

- Ми дуже раді, що завдяки нашій роботі на території України не свистять бойові снаряди і не гинуть люди, – розповідає командир окремої 44-ї артилерійської бригади полковник Сергій Баранов. – У нас завжди бойовий настрій, ми завжди готові до виконання завдань, незважаючи на те, що хочеться відпочити, побути з сім’ями, відновити боєздатність. «Хода мужності» необхідна для того, щоб населення побачило наших героїв, які їх захищають і, звичайно, щоб бійці побачили підтримку наших людей.

Як розповів командир бригади, за останній рік, на щастя, жоден військовий не загинув під час виконання завдань в зоні ООС.

За час бойових дій бригада втратила 14 героїв, які загинули за незалежність та свободу України. Їх імена викарбували на стелі пам’яті у пінкті постійної дислокації частини у Тернополі.

Артилеристи повернулися додому в повному складі вперше за три з половиною роки. Увесь цей час вони виконували поставлені завдання на Сході без жодної ротації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Герасимчук Ростислав

    Зверніть увагу, є і такі потвори:
  • кобра

    Дякую
  • Сильва Попович

    Дякую ВАМ дорогі воіни і бережіть себе.
  • Герасимчук Ростислав

    Дякуємо Вам!

    Сильва Попович reply Герасимчук Ростислав

    БОЖОІ ОПІКИ І ЗДОРОВЯ БАЖАЮ ВСІМ ВОІНАМ УКРАІНИ,ДЯКУЮ ЗА  СРОКІЙ В ДОМІ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up