Партнер рубрики Події

Блаженніший Святослав на Різдво закликає ділитись радістю та любов’ю

Блаженніший Святослав на Різдво закликає ділитись радістю та любов’ю

Глава УГКЦ у посланні зазначає, що Різдво "відкриває правду про найважливіші та найглибші істини ставлення батьків до власної дитини".

"Святкуймо Різдво Христове, впускаючи Спасителя, що народжується, у все, що є нашим сокровенним, - йдеться у посланні Блаженнішого Святослава. Огортаймо Його пелюшками нашого особистого, сімейного та суспільного життя. Зігріваймо Його нашою живою вірою. Відважно прямуймо за Ним нашою надією, як мудреці за різдвяною зорею. Хай наше сьогодення буде освітлене ніжною любов’ю, яку виливає на нас Божественне Дитя".

Глава УГКЦ робить особливий наголос на родинному аспекті, адже Різдво - насамперед свято сім’ї. 

"У нашому сімейному житті стараймося в усьому жити в любові й злагоді. Батьки, пам’ятайте, що найчастіше діти творять образ Бога на основі вашої поведінки, вашої любові одне до одного, вашої самопожертви, щедрості й життєвої радості. Виховуйте їх до щирої молитви насамперед власним прикладом. У всьому пам’ятайте, що ваші діти доручені вам самим Творцем і Небесним Батьком, щоб ви їх зростили в любові до Нього і на Його славу. Саме в ці святочні дні творіть для своїх дітей прекрасні спомини Різдвяних свят, щоб вони могли відчути радість християнського життя, яка дає можливість долати всі труднощі й негаразди".

Відео дня

Не оминає Блаженніший Святослав і суспільного життя, економічної кризи та воєнних дій:

"У нашому суспільному житті, особливо серед нинішніх економічних, політичних та воєнних викликів, пам’ятаймо, що з нами – Бог! Ми не самотні серед болю, страждань і крові в цій війні. У своєму Різдві Господь воплочується і сьогодні, у той історичний момент, в якому нам доводиться жити і вмирати, будувати і відроджувати, захищати нашу Батьківщину від ворога і лікувати рани минувшини та сьогодення. 

Принесімо новонародженого Спасителя в наших колядках до кожного, хто сьогодні сумує чи почувається самотнім. Поділімося нашою радістю та Святою вечерею з тими, хто спраглий і голодний справедливості та людської уваги. Завітаймо до тих, хто ув’язнений, перебуває на чужині чи в дорозі. Принесімо небесне  світло Різдва до поранених і стражденних. Згадаймо в молитвах про полонених, хто зазнає знущань і волає до Бога про світло надії під обстрілами на так званій лінії розмежування, на окупованих територіях на Сході України та в Криму. Думками і молитвою єднаймося з нашими воїнами, які відважно захищають наше Різдво. Не забуваймо і про тих, хто з нетерпінням чекає на їх щасливе повернення додому".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up