Партнер рубрики Події

Бойко-Петришин-Миколайчук: де зараз троє прокурорів, які встигли за 10 днів покерувати в області?

Бойко-Петришин-Миколайчук: де зараз троє прокурорів, які встигли за 10 днів покерувати в області?

У вересні обласною прокуратурою встигли покерувати аж троє очільників. Один із них, нагадаємо, не протримався і тижня. Написав заяву "за власним бажанням". Що з попередником та наступником Миколи Петришина? 

Петро Бойко, за ним – Микола Петришин, і в підсумку – Андрій Миколайчук. Ці троє обласних прокурорів встигли покерувати Тернопільщиною за 10 днів у вересні. Призначення Миколи Петришина, приміром, супроводжувались гучними скандалами. Ми вирішили дізнатись, де зараз працюють усі троє.

 Зокрема, новопризначений 18 вересня керівник обласної прокуратури Андрій Миколайчук, на відміну від попередників, ще досі не зустрівся з журналістами. Хоча на посаді вже майже місяць.

Як запевнили у пресслужбі відомства, Андрій Миколайчук знайомиться зі справами, вивчає матеріали, аби предметно спілкуватись з представниками ЗМІ. І його зустріч з журналістами – не за горами.

Відео дня

Згідно з декларацією Андрія Миколайчука за 2019 рік, він був заступником начальника відділу військової прокуратури об'єднаних сил на Донеччині.

Зареєстрований у Черкасах, у 2019 році проживав у Краматорську. У нього є дружина Маргарита і дочка Дарина.

Житло – службове. Автопарк – відсутній. Грошові кошти – лише зарплата, отримана за основним місцем роботи та доволі скромні заощадження. Згідно з відкритими даними, принаймні від 2016 року, робота пов’язана з військовою прокуратурою на Сході країни та Черкащині.

Що зі скандальним Петришиним?

Його попередник Микола Петришин, знайшов собі нове місце для служби. Нагадаємо, що його ж колеги розповідали журналістам про пияцтво на робочому місці, а також невідповідне поводження. Хоча в офіційному документі йшлось - звільнений «за власним бажанням».  

Микола Петришин призначений заступником керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону. Про це повідомляє Центр протидії корупції в Facebook. На сайті прокуратури вже також є інформація про його призначення.За даними Центру протидії корупції, після скандалу Петришина попросили піти, але недавно він був призначений заступником керівника спецпрокуратури.

Була також інформація, що в Тернополі прокурор відзначив хлібну посаду бенкетом, на якому змушував підлеглих обіцяти "виконувати будь-які накази", - йдеться на сторінці Центру протидії корупції. - А якщо вони не будуть підкорятись, то пообіцяв їх "їб*ти як тупих свиней".

Під цим повідомленням щодо нового призначення Миколи Петришина – понад дві сотні коментарів. І рідко хто висловився на підтримку прокурора.

«Ну це вже перебор, ми тільки можемо як мурахи наблюдати за цим безладом корупційним, і наша недовіра ні нащо не впливає», - пише Сергій Руденко.

«Після такого скандалу взагалі в органах прокуратури його вже не мало бути», - переконаний Олександр Соломко.

У Центрі також відзначають, що тільки за останні кілька років у 30-річного Петришина з’явилося 2 квартири, 200-метровий будинок в Києві, земельні ділянки та 4 автомобілі. Детальніше про статки родини Петришиних читайте Що відомо і чим володіє новий прокурор Тернопільщини Микола Петришин.

Куди перевели Петра Бойка

 Петро Бойко керував прокуратурою до Миколи Петришина. Він очолював її від січня 2020 року і зарекомендував себе, як той, що взявся за справи, які роками прокуратура просто «не бачила». Мова йде про дерибан комунального майна – зокрема, Залізничної лікарні, чимало гучних справ у спиртовій та лісовій галузях, забудова набережної зони.

  • Петро Бойко призначений в один з відділів Тернопільської обласної прокуратури, - повідомила речниця обласної прокуратури Леся Гурецька. - У даний час він перебуває у відпустці.

Більше не говорять. 



  •  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Евген Шпак

    ех ми вшива нація раєом з прокурорами

    Ростислав Гарасимчук reply Евген Шпак

    Ти вшивий представник вашої нації.
  • Ростислав Гарасимчук

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up