«Будь героєм – врятуй життя»: тернополян запрошують на місячник здачі крові

«Будь героєм – врятуй життя»: тернополян запрошують на місячник здачі крові

З 1 по 30 вересня у Тернополі  триватиме акція «Донор – це ти». Усіх охочих запрошують долучитись до акції, розповісти про неї у соцмережах та врятувати комусь життя.

Щоб розповісти про культуру донорства в Україні та врятувати людські життя організатори акції «Донор – це ти»  вирішили запустити челендж у соцмережах.

- Ми вирішили організувати акцію, бо за літо запаси крові практично вичерпались, - каже організатор акції Олег Грушицький. - Проект має на меті запустити марафон благодійної здачі крові для людей та цілих компаній чи організацій. Наша небайдужість є запорукою того, що світ тримає добро та милосердя. Пам'ятайте, що кожен донор під час донації рятує до трьох життів! Стати героєм дуже просто! Достатньо лиш поділитись краплиною власної крові.

Для того, що стати учасником марафону вам потрібно стати донором та упродовж місяця публікуйте в соцмережах свої фотографії із хештегом #донор_це_ти #я_Донор #здай_кров #врятуй_життя #донор #донорство

Відео дня

- Ми хочемо розповісти молоді про те, що здавати кров – потрібно, - каже Олег Грушицький. – Зарааз ми поширюємо інформацію про акцію у ВНЗ, школах, на підприємствах. Зпрошуємо стати учасниками як окремих людей так цілі компанії. Ми зараз маємо розуміти наскільки це важливо для хворих людей.

Довідка


Тернопільська обласна центр служби крові, м. Тернопіль вул. Клінічна 8.
Пн-пт, 8:00-12:30. Тел.: 0352 252 614

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Василиса

  • Василиса

    Редакціє, ви якось так розмістили малюнок, що половина інформації не видно! Це важливо . Зокрема , як підготуватись до здачі крові: не вживати мед. препарати - мінімум 72 години до здачі крові, за дві доби до здачі не вживати алкоголь; за добу до здачі  не вживати копчена, гостра і смажена їжа з численними спеціями, молочні продукти і яйця, банани; не можуть бути донорами  кров вагітні і годуючі жінки. Це не вичерпний перелік - ще багато чого не можно і потрібно.  Потрібно бути здоровим, без кашлю чи нежиті, якщо пірсінг/тату - то щоб пройшло більше року, операція - більше року.

    Петро Беріт reply Василиса

    мені завжди цікаво було, всі ці застереження важливі для донора чи рецепієнта? Тут просто такий перелік того що не можна що я хз як прожити тих 2 дні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up