Літери I love Ternopil обійшлись підприємцям більше ніж в 200 000 грн

Літери I love Ternopil  обійшлись підприємцям більше ніж в 200 000 грн
  • Довжина напису - 16 метрів, висота - 1, 80. Важить вся конструкція близько тонни.
  • Урочисте відкриття композиції з перерізанням стрічки відбулось 1 серпня за участі міського голови та авторів проекту. 

- Ідея ця уже давно була. Це пішло з Нью-Йорка і це бренд, - каже автор ідеї Віталій Мариновський. - Два роки ми виношували цю ідею, подавали багато проектів. Вибрали саме цю локацію, бо хотіли зробити букви великими. Я подав ідею міській раді зареєструвати торгову марку на управління туризму та використовувати бренд на сувенірній продукції.

Робота над втіленням проекту у життя тривала півроку. Вартість - більше 200 тисяч грн. Під час обговорення проекту розробники розглядали кілька варіантів літер - з полікарбонату, пластику, бетонну та металу. Зупинились на металевій конструкції, оскільки вона найкраще підходить за своїми технічними характеристиками. 

- Довжина літер - 16 м, висота - 1,80 м, важить вся конструкція близько тонни, - каже підприємець Сергій Лупійчук. - Кожен, хто працював над цим проектом, вклав у нього якусь маленьку частину себе, свою душу. Тепер тернополяни зможуть біля цієї композиції освідчуватись в коханні своєму місту та один одному.

Відео дня

Біля нової композиції планують встановити відеоспостереження. Але, як каже пан Лупійчук, воно не врятуває від вандалізму. І закликає городян берегти родзинки Тернополя. 

- Взагалі все залежить він самих тернополян, - додає чоловік. - Як ми любимо своє місто, так ми будемо відноситись і до цієї композиції, і до всього, що є у місті.

Нова туристична родзинка

Петиція про створення такого напису на сайті міської ради зʼявилась ще минулого року. Тоді вона набрала достатню кількість голосів від тернополян.

- У нас тепер є ще одна туристична родзинка, - коментує міський голова Сергій Надал. - Такі букви, на фоні яких дуже часто фотографуються, є у багатьох містах Європи та світу.

За словами Сергія Надала, були дискусії де це встановити, на якій мові мають бути букви.

- Більшість були за англійську мову, оскільки Україна йде до Європи, працює разом з світом, - каже міський голова. - Цей напис розрахований не лише на тернополян, а й на гостей нашого міста. На туристів з Європи. Локацію обрали також за пропозицями більшості тернополян. Хочу наголосити, що бюджетні кошти на цей проект не виділяли. Хочу подякувати родинам тернопільських підприємців Мариновських і Лупійчук, які показують приклад громаді міста. 

Міський голова впевнений, що цей знак зʼявиться на всіх туристичних мапах і буде точкою тяжіння, яка притягуватиме і тернополян, і гостей міста. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Діонісій

    хтось його споганить, надписи і таке інше, чи от той придурок чи перо чи зеро, що руки йому треба повідривати, знову своїх карлячок напише.
  • Пустило

    Задум класний,робота класна,молодці.Но табличка то є звичайний місцевий рагулізм.І так всі(кому потрібно) знають.Не скромно якось афішувати дарунки.ЇЇ(табличку) ще можна зняти.А у інших містах,де є аналогічний напис також є подарункові таблички?Скажіт,бо я не знаю.Якщо є,то я сі дико вибачию.
  • Volodymyr Romaniuk

    Табличку помістили б на бруцівці. Псує літери.
  • Volodymyr Romaniuk

    Табличку з прізвищами спонсорів краще  помістити посеред бруківки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up