Партнер рубрики Події

Час боротись за своїх Героїв! Тернополян закликають долучитись до мітингу на підтримку бійців «Азову»

Час боротись за своїх Героїв! Тернополян закликають долучитись до мітингу на підтримку бійців «Азову»
  • У суботу, 20 серпня, о 17:30 на Театральному майдані пройде мирна акція, аби вкотре нагадати громадськості про полонених полку «Азов». Захід організовують родичі бійців, які мешкають у нашому місті або приїхали сюди з Маріуполя.
  • Містян закликають прийти підтримати своїх Героїв та не допустити, аби повторилась ще одна «Оленівка»!

– Спочатку наші Герої помирали від голоду на заводі «Азовсталь», тепер їх катують і вбивають у полоні. Гарантій немає жодних! Захисники ще не вдома! Про них не можна забувати і мовчати! Їх необхідно визволяти з полону! Ми маємо боротися за кожного з них так, як вони боролися за нас та Україну! Не будьте байдужими! Виходьте на мирний мітинг, беріть плакати з лозунгами! – так у дописі в соцмережах до тернополян звернулись організатори події.

Мирний мітинг організовують з ініціативи родин «азовців». За словами співорганізаторки Надії Ротман, у Тернополі є багато дружин, наречених та близьких військовослужбовців полку «Азов». Деякі живуть в нашому місті, інші вимушено приїхали сюди з Маріуполя, коли розпочалась війна.

Відео дня

– Ми хочемо ще раз нагадати про полонених Героїв, яких досі не відпустив ворог. Люди повинні пам’ятати про них, не забувати імена й тих захисників, котрі загинули у полоні. Ми не маємо права дати повторитись ще одній Оленівці! Ситуація з «азовцями» має бути на вустах! – говорить пані Надія.

Акція на Театральному майдані триватиме з 17:30 до 18:30. Звучатиме національний Гімн та марш Українських Націоналістів, а померлих «азовців» вшанують хвилиною пам’яті. Опісля дружини та рідні бійців «Азову» розкажуть свої історії та поділяться емоціями, як вдається тримати себе у руках. Далі запланований міні-перформанс.

– Червоний Хрест на все закриває очі, ми маємо тиснути на міжнародні організації, допоки вони не почнуть виконувати свої обов’язки! Хочемо вкотре привернути увагу громадськості до бездіяльності представників Червоного Хреста та ООН щодо цієї ситуації! – каже Надія Ротман.

У разі повітряної тривоги акцію зупинять, а всі учасники попрямують до найближчого укриття. Подібний мітинг вже відбувався у Тернополі 2 серпня, за декілька діб після жорстокого вбивства в Оленівці. Тоді на майдані зібрались десятки небайдужих містян та переселенців з плакатами.

Читайте також: Поверніть захисників додому. У Тернополі відбулась акція на підтримку полку «Азов» (РЕПОРТАЖ)

Нагадаємо, що вранці 29 липня росіяни нанесли удар по колонії в тимчасово окупованому селищі Оленівка на Донеччині, де утримували українських військовополонених. Більшість із них – оборонці Маріуполя із «Азовсталі». За даними Офісу Генерального прокурора, внаслідок ворожого обстрілу загинуло близько 40 осіб та 130 – отримали поранення.

Все, що залишилось від колонії. Фото онлайн-медіа BBC

Українські силові структури оприлюднили заяву, в якій вимагали від ворога допустити в цю колонію представників ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Станом на 19 серпня, російська сторона досі не надала повного офіційного списку загиблих українських бійців та не повернула їхні тіла родинам. Також окупанти донині не пропустили фахівців МКЧХ на місце трагедії в Оленівці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ярослав Кузьмин

    сбу треба взнати хто закликає і хто оплачує під час війни
  • Іруся Рикалова

    Виталий Филипов Так піди замість них тобі ж насрать такі як ти біомусор!
  • Виталий Филипов

    Насрать.
  • Виталий Филипов

    Расстрелять

keyboard_arrow_up