Через бомбу евакуювали мешканців вулиці Нечая на "Новому світі"

Через бомбу евакуювали мешканців вулиці Нечая на "Новому світі"
  • Сьгодні вранці через бомбу розпочали евакуйовувати мешканців вул. Данила Нечая.
  • На місці події фахівці усіх екстрених служб, комунальники та ін.
  • Мешканці навколишніх будинків скаржаться, що ніхто нічого не роз’яснює їм.

Близько 9:00 на  вул. Данила Нечая, де вчора, 30 травня фахівці групи піротехнічних робіт виявили німецьку авіаційну бомбу SC 250, розпочали евакуйовувати населення навколишніх будинків. Для оперативного керівництва розгорнули штаб поблизу знайденого снаряду часів Другої світової війни.

 

Відео дня

На місці події присутні усі екстрені служби міста, зокрема представники комунальних та приватних підприємств міста, що здійснюють життєзабезпечення міста.

Мешканка будинку Гнатюка, 20 пані Ніка розповідає, що їм ніхто нічого не повідомляв, вона за всім спостерігає з балкону свого будинку. Зауважила, що зранку відімкнули електрику, газ, воду. 

Я сама збираюся іти з дому, оскільки сидіти без світла та води весь день не маю бажання, - коментує тернополянка.

Мешканці будинків фотографують усе дійство з балконів своїх квартир.

Інша мешканка цієї вулиці пані Марія розповідає, що без попередження і жодних роз’яснень правоохоронці ввіралися в дім і казали, що необхідно залишити приміщення. 

Мені стало лячно від того, як вони це робили, - коментує Марія. - Жодної інформації, жодної вічливості. Треба і все… Я з переляку не пам’ятаю, чи все в домі повимикала. А назад вже не пускають і не знати, коли нас у домівки пустять.

Зі скількох будинків евакуйовують мешканців, скільки часу люди не зможуть зайти у свої будинки, яка територія може бути уражена осколками, коли вивезуть бомбу - на ці питання на місці події нашому кореспонденту інформації не надали, мовляв не зобов'язанні.

В управлінні ДСНС у Тернопільській області повідомили, що на місці події ведуться підготовчі роботи.

Зараз правоохоронні органи проводять оповіщення людей, які проживають в ймовірному радіусі ураження, тобто розльоту осколків, - коментують в ДСНС. - Відповідні фахівці відключають інженерні комунікації. Аж після підтвердження інформації, що усі евакуйовані і всі комунікації відключенні, штаб прийме рішення про подальші дії.

В соцмережах наші читачі обговорюють ситуацію що склалася.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Volodymer

    Я б з принципу не підкорився злочинному наказу проклятих мусорів, пішов б на принцип.

    Коли ж ви раби зрозумієте - нові мусора ще гірші і нахабніші старих, пора їх починати гнобити. Це уроди, ненавижу їх!!!
  • Пустило

    То сталося в лиху годину,

    Велика война сє скінчила

    Hімці швидко так втікали,

    Же зброю в лісі полишали

    Лишили з мотором ровери,

    Нови манліхєр машингери

    Від мєсєршміту бензобаки,

    Жовнірськи сапоги і різні лахи.Брати Гадюкіни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 Обмеження зі світлом в Тернополі наразі застосовувати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up