Через коронавірус перенесли дату прощі Реліквії Тернового Вінка

Через коронавірус перенесли дату прощі Реліквії Тернового Вінка
  • Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк змінює дату прощі Реліквії Тернового Вінка Господнього на Тернопільщину.
     
  • Про це стало відомо 9 березня, в офіційному повідомленні курії Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії УГКЦ. 

 У зверненні архиєрея висловлює стурбованість розповсюдженням коронавірусної інфекцї COVID-19 та, не бажаючи наражати здоров'я вірних на небезпеку, переносить дату паломництва на пізніший час.

Офіційне звернення на сайті Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія

"Дорогі браття і сестри!

Відео дня

У цей час Великого Посту переживаємо різні випробування не тільки у нашій Країні, але, як знаємо, по цілому світі, через розповсюдження Коронавірусної інфекції COVID-19, що дає відчуття страху та непевності для кожної людини. Ми мусимо зробити усе можливе, аби просити у Бога оздоровлення та духовного зцілення. Тому  сьогодні важливо через відчуття людської солідарності зберігати спокій у Молитві та відкинути будь-який страх, а перейнятися спільною відповідальністю.

Оскільки для Молитовного вшанування Реліквії Тернового Вінка Господа Нашого Ісуса Христа, очікується велика кількість паломників, та щоб не наражати вірних на різні небезпеки, особливо що стосується здоров’я людей, мудро зваживши усі обставини часу, які ми змінити не можемо, як також порадившись з Абатством у Солемі (Франція), спішимо повідомити наступне:

Про зміну дати прощі до Реліквії Тернового Вінка Господа нашого Ісуса Христа на Тернопільщині  про точні дати прощі буде повідомлено у найближчий час.

Просимо вибачення за створені незручності, через обставини, які склалися.

Заохочуємо усіх до посильної молитви за оздоровлення хворих та Господнє заступництва від поширення вірусу.

Просимо у Господа духовної сили пережити ці випробовування та бажаємо здоров’я для кожного.

З Архиєрейським благословенням † Кир Василій Семенюк, Архиєпископ та митрополит Тернопільсько-Зборівський", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 26 до 28 березня реліквія мала перебувати у Соборі Зарваницької Матері Божої,  а з 28 березня до 2 квітня - у тернопільському Архикатедральному Соборі Непорочного зачаття.

Детальніше про реліквію читайте тут

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Патріот

    Треба було той вірус колючкою колоти
  • Хтось

    Шановний Богдане Богдановичу!Ваш сарказм в даній ситуації недоречний.

    Богдан Богданович reply Хтось

    Де ви бачите сарказм ? Навпаки. Тут головне вірити, і віра спасе нас.
  • Богдан Богданович

    А чому ?? !! Навпаки, потрібно збирати побільше народу і молитись, Бог повинен допомогти - як в кращі часи під час чуми.
  • Хтось

    Правильне рішення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up