Партнер рубрики Події

Через масову ракетну атаку Тернопіль залишився без світла і води

Через масову ракетну атаку Тернопіль залишився без світла і води
  • Ворожі ракети влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури на території України.
  • Наразі у Тернополі відсутнє електропостачання, водопостачання та мобільний зв’язок.

Про роботу протиповітряної оборони на території Тернопільщини повідомив і голова обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

– Знову працює ППО над нашою областю. Ситуація вкрай небезпечна. Перебувайте в укриттях! Не фотографуйте жодних об'єктів, – сказав він. 

У свою чергу Тернопільський міський голова Сергій Надал наголосив на можливих перебоях електроенергії і закликав бути готовими до всього.

Відео дня

– У Тернополі перебої з електроенергією.  «Укренерго» запроваджує екстрені вимкнення світла. Будьте готові, що може зникнути мобільний зв’язок. Будь ласка, зарядіть телефони і зробіть запаси води, – додав пан Сергій.

Закликаємо людей не панікувати, запастися водою, підготувати ліхтарики та свічки. Якщо ж з певних причин ви не встигли зробити запас води, тоді нагадуємо про колонки-качалки. Їх у Тернополі понад 50 штук. Воду з колонок–качалок радять використовувати в технічних цілях, а вживати її в їжу – після кип'ятіння. 

Також у місті працює два бювета – на бульварі Данила Галицького та вулиці Юності. Вони обладнані генераторами, тож навіть якщо немає електроенергії – вони працюватимуть.

Як повідомляють в «Укренерго», влучання є, але наскільки ситуація критична – наразі невідомо. 

– Рашисти знову намагаються вимкнути світло в країні. Під час нової масштабної ракетної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури. Атака ще триває, ми не можемо поки що назвати повні масштаби пошкоджень, є «прильоти» в нашу інфраструктуру в усіх регіонах країни, але найбільш складна ситуація в північних і центральних областях. У зв’язку з цим там вводяться в повному обсязі аварійні відключення всіх категорій споживачів. Просимо залишатися в укриттях та дякуємо за розуміння, – йдеться на сторінці «Укренерго» у Фейсбук.

Читайте також:

Як діяти тернополянам у разі, якщо зникне мобільний зв'язок та інтернет

У Тернополі проблеми з водопостачанням: де можна набрати воду (КАРТА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Orusia Derevlyak

    Тримаймося Де саме в Тернополі .
  • Zoranui zoranui

    патріоти в різних країнах світу тримайтеся там привіт Вам з Тернополя
  • Лена Волк

    Виродки
  • Людмила Герчак

    Тримайтися дорогенькі.Нехай Вам Бог допомагає .🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up