Партнер рубрики Події

На дві години мітингарі перекрили трасу біля аеропорту (оновлено)

На дві години мітингарі перекрили трасу біля аеропорту (оновлено)

Батьки та вчителі зі Школи мистецтв перекрили міжнародну трасу біля аеропорту. Від 14 до 16 години вони безперервно ходили по пішохідному переходу зі словами "Врятуйте нашу школу". 

Батьки планували перекрити Об'їзну, але щоб більше привернути до своєї проблеми  уваги чиновників, пішки пішли до аеропорту, щоб перекрити міжнародну трасу.

- Ми прийшли відстояти права Школи мистецтв, аналогів якої нема в цілій Україні, - каже голова громадської спілки учасників АТО Тернопілля Дмитро Харчук. - Вчора облрада прийняла рішення про об'єднання з 21-ю школою, не спитавши ні батьків, ні вчителів. Віктор Овчарук нас запевнив, що це рішення всього лиш піде на доопрацювання певних моментів. Про що йде мова? Цей підвішений стан доводить нас до пікового стану. Саме тому ми вирішили перекрити трасу. Ми хочемо, щоб до нас приїхав очільник області, і сів з нами за стіл переговорів, а не вирішували все за нашими спинами. Поки цього не буде, ми оголошуємо безтермінову акцію: під стінами прокуратури, обласної та міської ради, поліції... Ми не заспокоїмося, поки цю школу не збережуть в незміннному юридичному статусі.

Відео дня

Коли пікетувальники ходили по пішохідному переходу, патрульні не пускали транспорт зі Збаразького кільця в бік аеропорту.

У заторах застрягли фури, рейсові автобуси та легкові авто. Деякі водії, які все ж застрягли у заторі зі сторони Тернополя, повертали назад, а ті, що їхали зі сторони Хмельницького, пробували об'їхати мітингувальників за межами дороги.

Мітингувальники кажуть, що не підуть, доки до них не приїде голова облради Віктор Овчарук та не накладе вето на рішення приєднати школу мистецтв до школи №21.

Та станом на 16:00 мітингувальники розійшлися, повідомили в прес-службі патрульної поліції.

- Мітинг пройшов без особливих правопорушень, працівники поліції контролювали процес, - повідомили в прес-службі поліції.  

Як повідомили батьки, вони вирішили припинити перекриття дороги та самим піти до Віктора Овчарука, оскільки він до них так і не з"явився. На прийомі в облраді батьки та чиновник так і ні до чого не домовились, а Віктор Овчарук порадив звертатися батькам до суду. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yura Yura

    Бандюки вже вчепилися дітей все їм мало той алкаш Овчарук давно має бути в відставці....Гута тими будовами вже знищив центр міста ....горіти вам в пеклі .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up