Черги на кордонах: українці масово повертаються додому

Черги на кордонах: українці масово повертаються додому

На українсько-польському кордоні спостерігаються черги.

Українці масово повертаються до рідних домівок. Скоріш за все, це пов’язано з наближенням одного з найвеличніших церковних свят – Великодня. Попри війну віряни прагнуть освячувати паски та писанки, дотримуватись інших обрядів та традицій цього свята у родинному колі.

З цієї причини на кордоні між Польщею та Україною утворюються довгі черги. Це призводить до збільшення часу очікування на перетин кордону. Особливо  у пунктах пропуску «Шегині» і «Краківець».

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України

Відео дня

Прикордонники стверджують, що вже збільшили кількість своїх працівників для оформлення громадян у пунктах пропуску. Але все ж рекомендують людям обирати менш завантаженні напрямки.

«До уваги осіб, які планують перетинати кордон. Рекомендуємо обирати менш завантажені на в’їзд до України пункти пропуску «Угринів», «Рава-Руська», «Смільниця», – зауважують у Держприкордонслужбі.

Довідка.
За інформацією уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, яка була оприлюднена ще в грудні 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення більше 14,5 млн українців виїхали за кордон, з них мінімум 11,7 млн – в'їхали до країн Євросоюзу. Відомо, що тимчасовий прихисток у Польщі знайшли понад 8 млн наших громадян. Правда, більше 6 млн українців вже повернулися додому. За більш оновленими даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, з 24 лютого минулого року до 24 січня 2023 року зафіксовано 17 923 566 випадків перетину кордону на виїзд з України та 11 364 440 – на в’їзд до нашої держави.  

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що троє чоловіків з Тернопільщини були затримані на кордоні з Румунією під час спроби втечі. Інформували і про те, що подружжя з нашої області судитимуть за сприяння незаконному перевезенню військовозобов'язаних за кордон.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач04

    Це все, що треба знати про тк. зв. "біженців".

keyboard_arrow_up