"Червона" зона: які будуть обмеження в Тернополі та районах з 26 жовтня?

"Червона" зона: які будуть обмеження в Тернополі та районах з 26 жовтня?
  • Комісія ТЕБ та НС оновила рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та прийняла рішення щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем. 
  • На Тернопільщині таких обмежень буде три. Що саме заборонено - читайте в матеріалі.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також Комісія розглянула питання щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19, повідомляє "Урядовий портал".

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 26 жовтня 2020 р.

Відео дня

Читайте також Є нове зонування карантину: де будуть Тернопіль та інші міста і райони області?

Які обмеження будуть на Тернопільщині?

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено з обмеженнями, передбаченими пунктом 15  постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” зокрема у:

Тернопільській області – у містах Тернопіль, Бережани, Кременець, Чортків та у Борщівському, Заліщицькому, Козівському, Монастириському, Підволочиському, Підгаєцькому, Тернопільському районах з наступними обмеженнями:

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціальнопсихологічної допомоги, соціального патрулювання.

Хто змінив зону карантину?

З 26 жовтня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки буде віднесено 100 адміністративних одиниць, тоді як наразі він діє у 68 містах та районах. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 23 жовтня. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов за підсумками засідання комісії.

«Жоден обласний центр не потрапив до «зеленого» рівня. А до «червоного» рівня віднесено 100 адміністративних одиниць: усі 15 адміністративних одиниць Луганської області через перевищення показника зайнятості ліжок у 75% 5 днів поспіль та додатково 85 адміністративних одиниць з 18 регіонів України через перевищення показника захворюваності за останні 14 днів у 320 осіб на 100 тисяч населення», - зазначив очільник МОЗ.

🔴Зокрема, до 9 обласних центрів, в яких встановлено «червоний» рівень, потрапили ще два - Рівне та Миколаїв. Отже, він діятиме у 11 обласних центрах: Чернівцях, Рівному, Хмельницькому, Чернігові, Харкові, Сєвєродонецьку, Миколаєві, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську та Тернополі.

🟠До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 437 адміністративних одиниць, що на 37 більше, ніж минулого тижня. Зокрема, він діятиме у 12 обласних центрах: Вінниці, Луцьку, Житомирі, Львові, Дніпрі, Краматорську, Ужгороді, Запоріжжі, Одесі, Херсоні, Черкасах та у Києві.

🟡«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки буде діяти у 53 адміністративних одиницях. До «зеленого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 27 адміністративних одиниць, тоді як тиждень тому він був встановлений у 54 містах та районах.

До слова, на Львівщині карантинних обмежень буде аж 11, а на Рівненщині та Хмельниччині будуть діяти такі ж обмеження як і у нас. Повний перелік обмежень в усіх областях можна прочитати ТУТ.

Нагадаємо, раніше МОН повідомляв, що учні "червоної зони" залишаться на дистанційному навчанні

Читайте також "Червона" зона на Тернопільщині: у яких містах і на скільки припиняють роботу садки і школи?

МОН оновило умови дистанційного навчання у школах. Що змінилося?
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Zeo

    Ну то до чого ці казки тут розказувати про те що вирішує Київ? Хоч хтось бачив щоб у місті була якась відмінність коли в червоній воно зоні чи іншій?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up