Партнер рубрики Події

"Червона" зона на Тернопільщині: у яких містах і на скільки припиняють роботу садки і школи?

"Червона" зона на Тернопільщині: у яких містах і на скільки припиняють роботу садки і школи?
  • Фахівці Держпродспоживслужби проводять моніторнигові візити на підконтрольні об’єкти в «червоній» зоні.
  • На території Тернопільської області в "червоній" зоні є чотири міста: Чортків, Кременець, Бережани та Тернопіль.

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують контролювати дотриманням вимог карантину, зокрема в тих населених пунктах, які віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Про це повідомляє пресслужба установи.

На території Тернопільської області таких міст є 4: Чортків, Кременець, Бережани та Тернопіль.

Чортків

На засіданні Чортківської міської комісії ТЕБ та НС 21 жовтня вирішили продовжити роботу ЗОШ та ДНЗ до 23 жовтня. В подальшому робота даних закладів буде призупинена до 30 жовтня. На території району всі навчальні заклади припинять роботу з 26 жовтня.

Відео дня

Працівники районного управління Держпродспоживслужби  в області,  спільно із працівниками національної поліції, 19.10.2020 року в місті провели рейд щодо дотримання карантинних вимог.

В Держпродспоживлужбі зазначають, що в районі чітко вибудована співпраця з національною поліцією, а такі спільні рейди проводяться щоденно. Наразі порушень не виявлено (заклади громадського харчування тимчасово припинили свою роботу).

Кременець

 Щодо Кременця, то на виконання рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС від 16.10.2020 р. №29 спеціалісти районного управління Держпродспоживслужби в області ініціювали рейд-перевірку, за участю представників Національної поліції, закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних вимог для «червоної» зони епіднебезпеки. Під час проведення рейду 20.10.2020 р. охопили 18 закладів громадського харчування у м. Кременець. Суб'єктам господарювання довели вимоги роботи даних закладів в умовах карантину.

 21.10.2020 р. провели 3 позапланових обстеження (2 заклади торгівлі, 1 заклад громадського харчування щодо дотримання карантинних вимог, передбачених постановами Головного державного санітарного лікаря України. На 2-х об'єктах встановили порушення санітарного законодавства, про що проінформували Кременецький ВП ГУНП в Тернопільській області.

Бережани

У зв'язку із встановленням "червоного" рівня епіднебезпеки в м. Бережани, на засіданні комісії ТЕБ та НС при Бережанській міській раді вирішили: забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для рівня епідемічної небезпеки "зелений", "жовтий", "помаранчевий" та "червоний", крім наступних обмежень:

- регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському сполученні, легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше 5 осіб без урахування осіб віком до 14 років; службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи НП;

- відвідування закладів освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю стану здоров'я учнів (вихованців);

- підприємствам, установам та організаціям забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного рівня епідемічної небезпеки.

Тож, щодо освітніх закладів, то ЗОШ у м. Бережани на канікулах з 22 по 28 жовтня.

Всі заклади громадського харчування працюють під замовлення на доставку, перукарні та салони краси не працюють, заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами працюють у звичному режимі.

Тернопіль

Щодо Тернополя, то спеціалісти міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, в складі робочих груп спільно з представниками міського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, в період 19-го та 20.10.2020р., провели 12 інспекторських візитів з дотримання умов карантину суб’єктами господарювання міста Тернополя, на 8-ми з них (заклади громадського харчування) виявили порушення.

За результатами вказаних візитів, через недотримання карантинних вимог, склали 3 протоколи за статтею 44/3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та щодо 5-ти повідомили правоохоронців. Дані факти робочою групою зафіксовані, працівники Національної поліції проводять перевірку.

В Держпродспоживслужбі додають, що всі ЗОШ у Тернополі з 21 жовтня на канікулах.  

І зауважують що, під час ході візитів на підконтрольні об’єкти, спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують надавати рекомендації з дотримання умов карантину керівникам та персоналу закладів.

 Проведення інспекторських візитів в складі робочих груп відбуватимуться і надалі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Тернополяни бережіть себе дотримуйтесь карантиних норм  і це врятує вам життя та вашим рідним та знайомим це не важко!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up