Партнер рубрики Події

Чи бояться тернопільські депутати коронавірусу? Масові заходи призупинили, а на сесію все ж кличуть

Чи бояться тернопільські депутати коронавірусу? Масові заходи призупинили, а на сесію все ж кличуть
  • У зв'язку з можливістю поширення коронавірусу в Україні ввели призупинили масові заходи. 
  • Проте чергове засідання сесії Тернопільської міськради, заплановане на п'ятницю, 13 березня, наразі не відмінили. 
  • Чи зможуть на сесію, крім депутатів, потрапити ітернополяни, дізнавалась журналістка "20 хвилин".

Від сьогодні, 11 березня, на території Тернопільської міської територіальної громади заборонили проводити масові заходи у закритих приміщеннях та вирішили максимально їх обмежити на відкритих майданчиках.

Однак на черговому засіданні сесії 13 березня запланованували розглянути 199 основних питань. І, ймовірно, воно таки відбудеться. Міський голова Сергій Надал після засідання виконкому 11 березня попросив представників ЗМІ прийти раніше, для того, щоб пройти медичне обстеження. 

Депутатам та іншим людям, що захочуть відвідати засідання, перед входом у сесійну залу будуть вимірювати температуру та проводити анкетування.

Відео дня

Проте, що робитимуть із людьми, які не пройдуть "температурний режим" та чи зможуть на сесію потрапити пересічні тернополяни, ми запитали у речниці Тернопільської міської ради Мар'яни Зварич. Наразі очікуємо на коментар. 

Наша журналістка також буде проходити медичний огляд та інформуватиме тернополян про те, як відбувається засідання сесії. 

Що думають про засідання самі депутати:

Юрій Штопко,  «Об‘єднання «Самопоміч»

- Чи треба боятись коронавірусу? Однозначно, треба, бо ми бачимо негативні наслідки в інших країнах, особливо емоційно це, коли спілкуєшся із знайомими, які живуть там. Враховуючи ще й той рівень медицини, який є у них. Так звучить добре : "Ми готові". Але чим готові? Міряти температуру? Це посміховисько. Треба, щоб кожен був свідомий та відповідав за своє здоров'я і здоров'я своїх рідних.

Щодо засідання, то треба розуміти, що є регламент, якого ми мусимо дотримуватись. Є рішення, які не можна відкладати. Чи варто робити її масовою - ні, звісно, але голосувати віддалено ніхто не може. Якби випадки захворювання були у Тернополі, напевно, дії були б іншими. 

 

Тарас Білан, Тернопільська міська організація ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»

1. Необхідно дотримуватись елементарних норм гігієни.

2. Доцільно винести меншу кількість питань (господарські і бюджет).

3. Все інше (зокрема безкоштовна роздача земель) - може почекати. Втім на це міський голова не піде.

                                         4. Обмежити доступ осіб, які просто приходять, як на виставу. Це не стосується журналістів та людей,чиї питання будуть в порядку денному.

 

Вікторія Шараськіна  політична партія «Громадський рух «Народний контроль

- Не знаю, чи зможу прийти на засідання, бо сама трішки прихворіла. Але засідання і справді не знаю, чи можна було перенести, адже є питання, що потребують негайного розгляду, до прикладу - щодо забезпечення інсуліном.  Ми ж слуги народу. Тобто люди хвилюються, а ми їм служимо. 

 

 

 

Ігор Костюк, ВО «Свобода»

- На сесію прийду. Вже готовий. Все буде добре. 

 

 

 

 

Адрій Шкула, «Об‘єднання «Самопоміч»

- На сесію, звісно ж, прийду. Хоча, з одного боку, логічним було б відкласти це пленарне засідання, зважаючи на необхідність карантинних заходів. Проте, Закон зобов‘язує міську раду в терміни розглядати звернення людей. Також варто розуміти, що на розгляді будуть й необхідні громаді господарські питання. Як певна перестраховка, перед сесією відбуватиметься замір температури тіла та анкетування щодо можливого контакту з хворими. Вважаю це зайвим, бо ж якщо припустити, що вірус вже є серед нас, то хтось може бути носієм чи хворим на ранніх стадіях. При цьому, температура тіла може бути в межах норми. Хоча якщо таке рішення прийняли, порадившись з медиками, то лікарі, напевне, знають, що радять. 

Як передається коронавірус

Діє "гаряча лінія"

У міській раді звертаються до мешканців не ігнорувати симптоми захворюваності на грип, ГРВІ або коронавірусної інфекції. У разі підозри на коронавірусну інфекцію звертайтеся  на «гарячу лінію» оперативного штабу - 098 441 59 81.
 

Читайте також: "Тернопіль в очікуванні": чи закривають тернопільські школи і садки на карантин (оновлюється)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • цирк

    краще б опалення відключили надворі +20 в квартирі +30 доки будем спалювати газ чи ми  надалі дотримуємось стандартів ссср і будемо чекати 15 квітня
  • Ненза

    Що ви тварі надалівські разом з лисим хуйом там всі подохли разом

    Богдан Богданович reply Ненза

    І тобі того ж.
  • зе бобік ростислав ти де мій вірний слуга=))

    а де мої зе бобіки  слуги мої ви де вас не чути что там у вас случилось =)

    Ростислав reply зе бобік ростислав ти де мій вірний слуга=))

    пе reply Ростислав

    торгував і заробляв гроші  з путлером вот що робив
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up