Партнер рубрики Події

У Тернополі заборонили проводити масові заходи. Доки триватимуть обмеження?

У Тернополі заборонили проводити масові заходи. Доки триватимуть обмеження?
  • Від сьогодні, 11 березня, на території Тернопільської міської територіальної громади заборонили проводити масові заходи у закритих приміщеннях та вирішили максимально їх обмежити на відкритих майданчиках.
  • Скільки часу діятиме обмеження, оперативний штаб не вирішив.

Нагадаємо, 10 березня відбулося засідання оперативного штабу з питань координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території громади випадків захворювань, спричинених коронавірусом.

Заслухавши доповіді членів оперативного штабу, вирішили від 11 березня 2020 року заборонити на території Тернопільської міської територіальної громади проведення масових заходів у закритих приміщеннях та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках, повідомляє пресслужба міської ради.

Відео дня

Жителям громади рекомендують менше користуватися громадським транспортом. Людям старшим 65 років самообмежити себе від перебування в багатолюдних місцях, а користуватися громадським транспортом тільки в разі крайньої необхідності.

Також рекомендовано жителям тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря.

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, - максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах посилять контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів, зокрема зменшать тривалість уроків, а збільшать тривалість перерв, будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу, зокрема п'ятихвилинки "Чисті руки".

Дезінфекцію громадського транспорту будуть проводити двічі на день, а у медичних установах - обмежать відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні. А на ринках мають проводити дезінфекцію з використанням аерозольних генераторів.

Змагання в Тернополі будуть проводити без глядачів.

У лікарнях обмежать відвідування хворих, студенти медуніверситету теж не будуть ходити до хворих. Всіх пацієнтів з високою температурою - і дорослих, і дітей - будуть обслуговувати вдома.

Повний текст протоколу із переліком заборон та рекомендацій додається.

Що з грипом та ГРВІ

Крім того, на засіданні оперативного штабу повідомили про загальний стан захворюваності на грип та ГРВІ на території Тернопільської громади.

За даними завідувача Тернопільського міського відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Анатолія Поліщука, загальна ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ у дещо стабілізувалась, але оцінюється, як нестійка. Загальна цифра захворюваності складає 673,1 випадків на 100 тис. населення.

У закладах освіти в місті показник відсутності дітей у школах складає, станом на 6 березня, 4,3%. В цілому ситуація із захворюваністю у місті та на території громади контрольована та знаходиться в межах норми.

За словами начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольги Похиляк, батьки дітей проінформовані щодо ситуації про грип, ГРВІ та алгоритму дій у разі підозри на коронавірусну інфекцію. Посилено дезінфекцію приміщень та перевірку дітей на наявність ознак вірусної інфекції.

«Інформація щодо наявності в аптеках масок та дезінфікуючих засобів буде оприлюднюватися публічно», - зазначає Сергій Надал.

Читайте також Грип і коронавірус: що схоже, а у чому різниця? (Інфографіка)

Діє "гаряча лінія" 

У міській раді звертаються до мешканців не ігнорувати симптоми захворюваності на грип, ГРВІ або коронавірусної інфекції.

У разі підозри на коронавірусну інфекцію звертайтеся  на «гарячу лінію» оперативного штабу - 098 441 59 81.

Раніше Центр громадського здоров'я поширив рекомендації для населення, як захиститися від коронавірусної інфекції.

Читайте також У Тернополі заборонили проведення масових заходів. Що це означає, яка ситуація в інших областях
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Патріот

    Попи-суки незакриють хрестаті кіоски бо вдавляться за копійку. Вершники коронавірусу,слуги диявола
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up