Партнер рубрики Події

До Великодня у Тернополі послаблять карантин. Як працюватимуть ресторани і школи

До Великодня у Тернополі послаблять карантин. Як працюватимуть ресторани і школи
  • Питання карантинних заходів в Тернополі на час Великодніх свят обговорили на засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом 22 квітня.
  • Карантин не посилюватимуть. А навіть навпаки – послаблять.

Засідання розпочалось о 10.00 і традиційно спочатку обговорили стан захворюваності на коронавірус за останній тиждень. Ситуація дещо покращилась. Про це свідчать і щоденні показники кількості хворих в області, які ми публікуємо на сайті (за даним лабораторного центру).Трансляцію з зали засідань, де відбувається штаб, можна переглянути нижче. 

Як відмітив заступник керівника обласного лабораторного центру Володимир Паничев, зараз показники значно кращі, ніж спостерігалась у кінці березня на початку квітня.

Відео дня

– 11-ий день поспіль зберігається тенденція до зменшення кількості хворих на Тернопільщині. Щоденна – знизилась до 250-260 осіб за добу. Нагадаю, що в найвищому рівні захворювання цей показник був 600 і навіть 800 хворих. Ймовірно, це сталось завдяки і карантинним заходам, які запроваджував штаб, – сказав Володимир Паничев. 

Які прогнози 

Наразі епідеміологи кажуть, що "затишшя" триватиме максимум до першої декади травня і то у випадку, якщо у нас не з'являться нові штами вірусу. 

Новий спалах, за словами членів штабу, може трапитись вже після травневих свят. 

– На сьогодні, підкреслюю, у нас йде різке покращення показників, тому карантинні заходи, які ми впроваджували в час піку захворюваності, можна послабити, – каже Володимир Паничев. 

Крім того, під час засідання відмітили і позитивну ситуацію з захворюваністю на коронавірус серед дітей. Тому і вирішили відновити очне навчання для усіх школярів. 

Що вирішили 

Які зміни з понеділка, 26 квітня, у Тернополі:

– організувати очне навчання учнів 5-11 класів з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22 вересня 2020 року №50;

– відновити роботу закладів ресторанного господарства та громадського харчування, заборонивши роботу після 22:00 год. та до 7:00 год. із забороною проведення розрахункових операцій після 21:00 год., крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

З 24 квітня у міській комунальній лікарні швидкої допомоги відновлюється надання ургентної хірургічної та травматологічної допомоги мешканцям громади із забезпеченням наявної кількості ліжок для надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  

Окрім того, розглянуть можливість відкриття відділення для реабілітації пацієнтів з постковідним синдромом у третій лікарні. 

Разом з тим, у Тернополі посилять роботу правоохоронців в частині контролю за діяльністю торгових, торгово-розважальних центрів, закладів ресторанного господарства та громадського харчування з метою дотримання всіх необхідних карантинних заходів безпеки.

Зважаючи на наближення Великодніх свят, у міськраді закликали суб’єктів господарювання та усіх жителів і гостей Тернополя максимально можливо дотримуватися заходів безпеки, уникати масових скупчень людей, щоб не допустити збільшення хворих на COVID-19 після завершення свят.

Опитування

Як вважаєте, чи потрібно зараз послаблювати карантинні заходи?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор Ігор

    До чого ці дибільні фото дітей в намордниках???!!!
  • Читач67

    А про пенсіонерів забули? Чому пенсіонер, який працює за копійчані зарплату щоб хоч якось прожити, в порушення норм чинного законодавства має сплачувати за проїзд? Годі наживатись на пенсіонерах!!!!
  • СТУГНА П

    Що вони там чешуть про зменьшення і про якісь міфічні цифри 250-260 чоловік . Засідання відбулося в 10.00 ,а статистика по захворюваності вже була в 9.00 де чітко написано 350 чоловік по тернопільській області і 16500 по Україні то ,яка в сраку тенденція до зменьшення . Послаблять карантин і чекаєйте результату через 2 тиждня . Де ті мобільні групи ,які слідкують за дотриманням карантиних вимог . Нехай підуть на базар де торгують мясом і подивляться, яке там дотримання карантиних вимог і який там розсадник ковіду . На який хер було школи відкривати .Ви ,що хочете такого результату, як в великих містах де по 1000 в день захворівших . Ви за лікарів подумали ,коли приймали рішення про послаблення карантину . Напевно вся ця комісія подумала за бізнес ,а не за лікарів , які і так ледве на ногах стоять .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up