До Великодня у Тернополі послаблять карантин. Як працюватимуть ресторани і школи

До Великодня у Тернополі послаблять карантин. Як працюватимуть ресторани і школи
  • Питання карантинних заходів в Тернополі на час Великодніх свят обговорили на засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом 22 квітня.
  • Карантин не посилюватимуть. А навіть навпаки – послаблять.

Засідання розпочалось о 10.00 і традиційно спочатку обговорили стан захворюваності на коронавірус за останній тиждень. Ситуація дещо покращилась. Про це свідчать і щоденні показники кількості хворих в області, які ми публікуємо на сайті (за даним лабораторного центру).Трансляцію з зали засідань, де відбувається штаб, можна переглянути нижче. 

Як відмітив заступник керівника обласного лабораторного центру Володимир Паничев, зараз показники значно кращі, ніж спостерігалась у кінці березня на початку квітня.

Відео дня

– 11-ий день поспіль зберігається тенденція до зменшення кількості хворих на Тернопільщині. Щоденна – знизилась до 250-260 осіб за добу. Нагадаю, що в найвищому рівні захворювання цей показник був 600 і навіть 800 хворих. Ймовірно, це сталось завдяки і карантинним заходам, які запроваджував штаб, – сказав Володимир Паничев. 

Які прогнози 

Наразі епідеміологи кажуть, що "затишшя" триватиме максимум до першої декади травня і то у випадку, якщо у нас не з'являться нові штами вірусу. 

Новий спалах, за словами членів штабу, може трапитись вже після травневих свят. 

– На сьогодні, підкреслюю, у нас йде різке покращення показників, тому карантинні заходи, які ми впроваджували в час піку захворюваності, можна послабити, – каже Володимир Паничев. 

Крім того, під час засідання відмітили і позитивну ситуацію з захворюваністю на коронавірус серед дітей. Тому і вирішили відновити очне навчання для усіх школярів. 

Що вирішили 

Які зміни з понеділка, 26 квітня, у Тернополі:

– організувати очне навчання учнів 5-11 класів з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22 вересня 2020 року №50;

– відновити роботу закладів ресторанного господарства та громадського харчування, заборонивши роботу після 22:00 год. та до 7:00 год. із забороною проведення розрахункових операцій після 21:00 год., крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

З 24 квітня у міській комунальній лікарні швидкої допомоги відновлюється надання ургентної хірургічної та травматологічної допомоги мешканцям громади із забезпеченням наявної кількості ліжок для надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.  

Окрім того, розглянуть можливість відкриття відділення для реабілітації пацієнтів з постковідним синдромом у третій лікарні. 

Разом з тим, у Тернополі посилять роботу правоохоронців в частині контролю за діяльністю торгових, торгово-розважальних центрів, закладів ресторанного господарства та громадського харчування з метою дотримання всіх необхідних карантинних заходів безпеки.

Зважаючи на наближення Великодніх свят, у міськраді закликали суб’єктів господарювання та усіх жителів і гостей Тернополя максимально можливо дотримуватися заходів безпеки, уникати масових скупчень людей, щоб не допустити збільшення хворих на COVID-19 після завершення свят.

Опитування

Як вважаєте, чи потрібно зараз послаблювати карантинні заходи?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор Ігор

    До чого ці дибільні фото дітей в намордниках???!!!
  • Читач67

    А про пенсіонерів забули? Чому пенсіонер, який працює за копійчані зарплату щоб хоч якось прожити, в порушення норм чинного законодавства має сплачувати за проїзд? Годі наживатись на пенсіонерах!!!!
  • СТУГНА П

    Що вони там чешуть про зменьшення і про якісь міфічні цифри 250-260 чоловік . Засідання відбулося в 10.00 ,а статистика по захворюваності вже була в 9.00 де чітко написано 350 чоловік по тернопільській області і 16500 по Україні то ,яка в сраку тенденція до зменьшення . Послаблять карантин і чекаєйте результату через 2 тиждня . Де ті мобільні групи ,які слідкують за дотриманням карантиних вимог . Нехай підуть на базар де торгують мясом і подивляться, яке там дотримання карантиних вимог і який там розсадник ковіду . На який хер було школи відкривати .Ви ,що хочете такого результату, як в великих містах де по 1000 в день захворівших . Ви за лікарів подумали ,коли приймали рішення про послаблення карантину . Напевно вся ця комісія подумала за бізнес ,а не за лікарів , які і так ледве на ногах стоять .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up