Партнер рубрики Події

Чи буде в Україні жорсткий карантин: що каже головний санлікар

Чи буде в Україні жорсткий карантин: що каже головний санлікар

Головний санітарний лікар Ігор Кузін відповів, чи планують в Україні оголошувати жорсткий локдаун. 

За словами посадовця, обмежень як у 2020 році впроваджувати не будуть. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кузіна в інтерв'ю LIGA.net.

"Локдаунів, як у нас було у 2020 році, не планується", - наголосив він.

За словами санлікаря, зважаючи на епідеміологічну ситуацію в регіонах, першою до "червоної" зони може увійти Івано-Франківська область.

Відео дня

"Думаю, що Івано-Франківська область, зважаючи, що там доволі швидко погіршується ситуація. Величезна кількість випадків, яка підтверджена лабораторно. Дуже велика кількість госпіталізацій. Відсоток або тренд до госпіталізації зростає близько 70% впродовж однієї доби. Тобто велика кількість людей госпіталізується одночасно", - пояснив Кузін.

Раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін допустив можливість введення локдауну в Україні через новий штам коронавірусу "Омікрон".

При цьому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів більше не планує вводити тотальні локдауни в Україні.

Нагадаємо, Тернопільщина від 20 січня відповідає "помаранчевому" рівню епіднебезпеки. В області діють обмеження "помаранчевої" зони. На карантин як в обласному центрі, так і в громадах області закривають окремі класи чи школи. Перехід на дистанційне навчання вирішують керівники конкретних навчальних закладів.

Читайте також На Тернопільщині посилюють контроль за дотриманням карантину

Якщо хоч одна дитина хвора — клас закривають на карантин! Чи переходитимуть школи на дистанційку?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Rick Ross

    Скільки грошей ви отримуєте від того скільки людей вакцинуються?  Не може бути що от так за безкоштовно і ви так за людей переживаєте...щось тут не то.
    скільки грошей отримує за це файзер?
    Здорова людина має вколотися штучно розробленою хворобою. Примусово Заставляєте, як німці в 43. Я здорова людина ніякої загрози нікому не несу, чи в мене імунітет-перехворів. Ні колися.

keyboard_arrow_up