Чи готовий Тернопіль до заметів та ожеледиці: піском вже запаслись

Чи готовий Тернопіль до заметів та ожеледиці: піском вже запаслись
  • Вже наступного тижня синоптики прогнозують сніг та заметілі на Тернопільщині. 
  • На вулицях міста вже стоять контейнери із піском. Але чи допоможе це під час заметів?Цього року, разом із звичними діями, під час заметів комунальники мають чистити і міжквартальні проїзди. Уся техніка вже готова, кажуть вони.

Тернополяни повідомляють, що у місті вже розставили контейнери із піском для посипання доріг в час зимового періоду. 

- Напередодні було здійснено комісійний об’їзд усіх обслуговуючих підприємств на предмет підготовки їхньої техніки до зими, - каже начальник відділу благоустрю та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Оксана Лобурак, - У достатній кількості в обслуговуючих підприємств заготовано посипальні матеріали. Також було оглянуто техніку та протиожеледні матеріали, заготовані підприємствами, які виграли тендер на прибирання міста (ТОВ «Авакс Проф», КП «Міськшляхрембуд» та ТОВ «Техно-Буд –Центр»).

У будинках, де створені ОСББ, цей обов’язок перебрали на себе співвласники в особі голови об’єднання. Саме він має подбати про укладення договорів щодо виконання робіт у зимовий період. Те ж саме стосується і медичних, шкільних та дошкільних закладів, підприємств та установ – їхні а прилеглі території прибираються або власними силами або ж на умовах укладення договорів із відповідними організаціями та з залученням додаткової техніки.

Відео дня

До слова, цього року частину міжквартальних проїздів у Тернополі було передано на обслуговування управителям. Механізм прибирання міста чітко прописано у новій «Дорожній карті утримання шляхо-мостового господарства Тернополя взимку», яку виконком міської ради затвердив у 2016 році.

Там зазначений перелік робіт, які виконуються дорожньою службою та підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста відповідно до погодних умов постійно, а підприємства, установи, організації, мешканці приватного сектору, тощо відповідно до вимог вказаної дорожньої карти. У відділі благоустрою та екології нагадують, що очищенням прибудинкових територій від снігу займаються майже п’ять сотень двірників, які працюють у підприємствах, що обслуговують житловий фонд, та близько 80-ти одиниць техніки, яка належить обслуговуючим підприємствам або орендована.

А ви помічали контейнери на своїй вулиці? Відповідь залишайте в коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Max

    Враховуючи скільки в нас посправжньому морозних днів/ночерй - може варто відмовитись від піску і перейти на реагненти/сіль? Так чистіше буде і прибирати менше весною.
  • Коля

    Ну і хто вірить що цей рік буде не такий як всі інші? :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up