Партнер рубрики Події

Чи можна набрати безкоштовну питну воду у бюветах Тернополя: ми перевірили

Чи можна набрати безкоштовну питну воду у бюветах Тернополя: ми перевірили
  • У Тернополі є три бювети, які обладнані автоматичною системою подачі води. Там можна безкоштовно набрати воду для своїх потреб.
  • Ми перевірили, чи працюють бювети. У якому вони стані? Про це у нашому матеріалі!

У місті є три бювети, які мають насоси для автоматичної подачі води. Там можна безкоштовно набрати питну воду. Однак чи працюють вони? 

Бульвар Пантелеймона Куліша

Цей бювет часто виходив з ладу. Мешканці мікрорайону «Аляска» розповідають – за весь час після його встановлення в 2019 році він довше був зламаний, ніж працював. Востаннє бювет ремонтував підрядник в межах гарантійних зобов’язань, тобто без залучення бюджетних коштів.

Читайте також:

Відео дня

Чому бювет на Куліша і досі не працює: коли його відремонтують та в чому затримка

Бювет на бульварі Куліша – запрацював. Та чи надовго? (ФОТО ДНЯ)

24 вересня бювет нарешті відновив роботу. Але чи працює він тепер? Журналісти «20 хвилин» побували на бульварі Куліша у понеділок, 6 листопада.

Біля колонок тернополяни набирали воду. Вони працюють справно. Щоб почати подачу води – потрібно повернути важіль. Однак напір води невеликий.

Вулиця Юності

На вулиці Юності розташований найстаріший бювет міста. Його збудували у 2002 році на честь 11 річниці Незалежності України. Там є дві колонки вони працювали. Подача води відбувається при опусканні важелю. Напір води був високий.

Бульвар Данила Галицького

У цьому бюветі також дві колонки, щоправда працювала лише одна. За водою була велика черга. Дехто приходить щоб набрати кілька десятків літрів води. Тернополяни кажуть – одна з колонок перестала працювати приблизно два тижні тому.

– Я живу поруч, регулярно приходжу за водою до бювету, – розповіла тернополянка Галина. – Вода тут смачна, звичайну з крана я не п’ю, а з автоматів купувати дорого.

Як повідомили у КП «Тернопільводоканал», про поломку однієї з колонок їм відомо, найближчим часом її відремонтують.

– Відділ водопровідних насосних станцій підприємства невдовзі замінить електромагнітний клапан на колонці. На жаль, ця проблема стала постійною. Окремі мешканці Східного масиву надто інтенсивно користуються агрегатом, а дехто ще й докладає зайву силу при спробах набрати воду, – повідомив речник КП «Тернопільводоканал» Антон Федорців.  

Де ще можна набрати воду

Ще один бювет з колонкою-качалкою розташований у парку ім. Тараса Шевченка. Там можна набрати питну воду.

Також у різних мікрорайонах міста є колонки качалки. Їх розташування можна переглянути у додатку «е-Тернопіль». Однак цю воду у КП «Тернопільводоканал» радять вживати в їжу тільки піля кип’ятіння.

А де ви берете питну воду? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • L M1308

    На  Юності обидві колонки працюють, Я не місцева, вперше сьогодні набрала воду звідти, закип'ятила. Вже годину як відстоюється, але все одно мутна. Не кип'ячена вода трохи тхне трубами. Люди набирали і казали, що вода їм подобається, мені - ні.
  • Читач72

    По вулиці Куток громада відсудила в забудовника-спадкоємця після шахрая Щепановського по вул.Куток свердловину води з качалкою ручною-не працює качалка питної води, пізніше Кілька разів заїжджали по воду і постійно не працювала бо нікому зремонтувати. Зупинилися на вул.Мазепи біля давньої зупинки громадського транспорту"помпа" води не докачалися теж хоча присутні запевнили що вода є і поїхали в Смиківці по воду джерельну. Напевне в час війни це диверсія зі сторони Кп Тернопільводоканал, адже ці помпи є життєвою необхідністю а в час війни там би мали щодня робити обхід відповідальні особи від Водоканалу. Для обслуги і ремонту не так багато потрібно, і не в кожного є можливість проплачувати водопровідну з хлоркою воду. При таких космічних цінах водопровідної і з хлоркою води качалки рятуватимуть життя тернополянам в яких доходи мізерні і не відповідають вартості ком.послуг.  По вулиці Куток міська рада дозволила будівництво багатоповерхівки прямісінько на свердловині яку з потугами мешканці прилеглих будинків захистили і не дозволили загорнути, це злочин джерела нищити.
  • Людмила Микитин-Завадська-

    На Злуки,25,біля дерев'яної церкви також є водичка.
  • Yurii Ivanechko

    Наскільки там якісна, чиста вода?
    Чи проводяться дослідження і наскільки часто? Особливо, зважаючи на гепатит у Вінницькій області

keyboard_arrow_up