Чи потрібна в Україні строкова служба в армії і що робити з тими, хто ухиляється (опитування)

Чи потрібна в Україні строкова служба в армії і що робити з тими, хто ухиляється (опитування)
  • 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов до лав Збройних сил, підрозділів МВС та прикордонників. Багато юнаків намагаються ухилятися від призову.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян, чи потрібна в Україні обов’язкова служба та що робити з тими юнаками, які не хочуть йти до армії.

Думки тернополян розділились. Хтось вважає, що служба в армії має бути обов’язковою, бо в країні триває війна. Дехто вважає, що армія виховує чоловіків, а хтось вважає обов’язкову службу та «відлов» хлопців пережитком минулого, якого варто позбутися.

Одак більшість опитаних вважають, що силоміць волокти призовників на службу не можна. Нагадаємо, близько 30 юнаків призовного віку нещодавно силоміць затягнули до міського військкомату. Хлопців не випускали з приміщення. Це обурило батьків хлопців і вони разом з адвокатами намагались звільнити юнаків, яким обмежили свободу пересування. Дехто з хлопців у військкоматі пробув не один день. 

Микола, тернополянин:

Відео дня

Це спірне питання, бо ми живемо в такий час, коли йде війна, тому певно обов’язкова служба потрібна. Знаю, що нещодавно у нас хлопців силоміць заволокли до військкомату. Треба робити це все згідно закону. Треба популяризувати службу в армії, а не силоміць волокти хлопців.  

 

 

 

Володимир, пенсіонер:

Я ще служив в авіації за Радянського Союзу. Щодо обов’язкової служби важко сказати. Призовники від служби ухиляються, але в цьому винні батьки. Як я мав служити в армії, то мені повідомили, що я буду служити недалеко, у Львові і я сказав, що мене це не влаштовує, бо чим ближче я буду до дому, тим більше мені додому хотітиметься.

 

 

Василь, тернополянин:

Я думаю, що обов’язкова служба потрібна. Коли я йшов до армії, то була така думка серед населення, що раз чоловік не йде до армії, то він хворий і ні на що не годиться. Зараз думка змінилася у народу. Якщо треба служити – то треба служити і потім собі щасливо повернутися додому. Я розумію, в армії не легко, тим паче зараз. Хто знає, де доведеться служити. Судити легко, а зрозуміти набагато важко.   

 

Діана, студентка:

Я вважаю, що обов’язкова служба потрібна. Це виховує характер. Але коли силоміць юнаків затягують до військкомату – то це не правильно. Має бути якесь адміністративне покарання. В нас добровольців вистачає.

 

 

 

Андрій, тернополянин:

Я вважаю, що обов’язкова служба непотрібна. Це пережиток радянських часів і рудимент, якого потрібно якнайшвидше позбутися. На даний час це не актуально. Той хто хоче стати військовим – має йти на контракт, навчатися і ставати професіоналом, а «з під палиці» нікого змушувати не можна, особливо, коли це роблять незаконно, як це область районні військкомати.

 

 

Діана, тернополянка:

Армія зараз змінилась. З допомогою волонтерів та добровольців армія стала армією. Раніше солдати будували генералам дачі і ходили голодні. Мами передавали дітям їжу, бо вони були голодні. Коли хлопець ухиляється від служби – це не правильно. Але все ж передусім стоїть страх батьків та мами. Щоб в армії не було тюремних порядків. Все залежить від начальства.

 

Опитування

Чи потрібна в Україні обов'язкова служба в армії?

А що ви думаєте про юнаків, які ухиляються від служби? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Наталья Аксёнчик

    Армия-должна быть армия,а не выживание.У меня сын сейчас в армии и попал в нацгвардию Харькова.Это же ужас.За всё плати.Отношение отвратительное. Питание плохое.Перебрасываю деньги,что б хоть как-то поддержать.А если заболеет-можно сказать лечись как хочешь.И продолжай служить и не важно болен ты или здоров

    Antonio Gud reply Наталья Аксёнчик

    Ваші слова це не правда! Я сам особісто служу уже 25 років і можу сказати що армія змінюєть у кращійц бік і це реально видно не озброєним оком!
    Скажіть мені будь-ласка за що Ваш син платить? За харчування, за речове забезпечення, за навчання військової справи, за лікування?
    Ні вемишановна пані Натілія, за все це платить держава, та виховує з Вашого сина захистника та справжнього чоловіка!
    Щодо стосунків, у любому колективі людина отримує те на що заслуговує, я вона відноситься до людей так люди відносяться до неї!
  • cccp

    Деды и отцы страну защищают, а новое поколение сцыкунов, прячутся в мамки под юбкой, гадко читать не то что смотреть, в мое время если ты не был в армии с тобой девки на танцы не пойдут, стыдно
  • Владимир

    Я с вас в шоке!Какая Украина,её просрали,продали иностранцам,а вы об Армии.Мозги свои когда уже включите?Земля скоро уйдёт на продажу в Европу.И что вы будете защищать?

    05 reply Владимир

    Та да ти прав будуть гімн співати з голою жопою
  • Алекс

    Если в реалиях Украины то только контрактная, насмотрелся за два года на бесплатную. Бесплатный солдат никому особо не нужен и условия нормальные для них создавать не стремятся, как раньше так и сейчас. Медкомиссия чистая формальность, ответственности у них нет. Контракт и все, хочешь служи хочешь нет. Все ненужные для армии люди которые не хотят там быть, сразу отсеются.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up