Чи припинить роботу торф’яна котельня на бульварі Просвіти

Чи припинить роботу торф’яна котельня на бульварі Просвіти
  • Жителі бульвару Просвіти, що на "Дружбі", незадоволені цілодобовим шумом у їхніх квартирах від роботи котельні. 
  • На виконкомі міської ради, 17 вересня, йшлося про те, щоб дослідити ситуацію та виключити торф’яну котельню. 

 

- До нас поскаржились жителі бульвару Просвіти на те, що не можуть влітку відкрити вікна через гул, який порушує усі норми. А також на сморід, - каже міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, щоб торф’яна котельня працювала  – мешканці прилеглих будинків виступають проти. Мешканці прилеглих до котельні будинків десятиліттями успішно співпрацювали із даною котельнею, коли вона працювала на газі. Але близько року тому, коли включили торф’яну котельню, то рівень шуму в квартирах сягнув 60-90 децибел, що значно перевищує норму, пояснюють жителі. 

Керівник КП “Тернопільмісьтеплокомуненерго” Андрій Чумак на міськвиконкомі 17 вересня зауважив, що вже сьогодні вранці котельня припинила працювати на торфі і перейшла на газ. 

Відео дня

- Так, до нас надходили зауваження від мешканців пов’язані із шумом та викидами і було спеціально створена комісія на підприємстві, - каже Андрій Чумак. - Знайшли недолік із рівнем шуму, хоча в межах нормативів з формальної точки зору. Котельня має право працювати, але таки є незрозумілий гул в одному чи двох місцях. 

Як пояснив Андрій Чумак, у нічний час роботу котельні припинено, але повністю заборонити її функціонування немає підстав. 

- В них є з точки зору викидів всі наявні дозволи, навіть європейські дозволи. А також екологічна інспекція постійно перевіряє і відхилень поки що не виявила, - додає пан Чумак. 

Сергій Надал зазначив, що все рівно, якщо є скарги мешканців, то потрібно провести перевірку. 

- Насамперед потрібно припинити роботу цієї котельні на торфі. Далі провести моніторинг звідки йде неприємний запах і встановити пристрій, який буде фіксувати викиди в атмосферу, - каже міський голова. 

Додамо, статистику викидів у реальному часі на всі котельні в місті, можна переглянути ТУТ. 

“Ситуація не вирішена”, - кажуть жителі

Журналістка “20 хвилин” запиталась у жителів бульвару Просвіти, чи справді котельня припинила свою роботу вночі. 

- Не працює лише з 23 години до 6 ранку, - розповідає житель Борис. - В вдень, не подаючи теплої води, дуже сильно останні дні шуміла і смерділа. 

Хоч додає, що справді сьогодні вранці котельня не працює. Але каже, певне, через те, що води не буде два дні. 

- Людям цього мало, неможливо дихати, шум стоїть цілий день, а вранці ще спиш, а вони включають, - каже пан Борис. - Ситуація не вирішена.

Якщо нічого не зміниться, то жителі налаштоване рішуче. Вони планують влаштувати одночасне перекриття доріг у день приїзду президента для призначення голови тернопільської ОДА. 

Редакція “20 хвилин” буде продовжувати слідкувати за ситуацією. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Стас

    Вся Польща опалюється котлами на вугіллі, а тут торфяну не можуть пережити, але жити хочуть так добре як у Польщі тільки із газовими котельнями. Так не буває.
  • Тернополянин

    надаля в топку!!!
  • Діонісій

    тут люди трохи перебільшують, сморід набагато менший, ніж коли люди спалюють непотріб на городах, або його взагалі не має, а от гул сильний, а чого не зрозуміло, вона раніше працювала тихо, а тепер і на вул.Лучаківського чути.

    Уявляю, як тим людям, що живуть на Просвіти 15 та 17, то прям під вікнами.

    незнайомка reply Діонісій

    забули за Просвіти 13
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up