Чи відновлять роботу з початком літа мистецькі студії та гуртки в Тернополі

Чи відновлять роботу з початком літа мистецькі студії та гуртки в Тернополі
  • Із пом'якшенням карантинного режиму дозволено працювати спортивним секціям та залам. А як щодо мистецьких заннять? - цікавляться тернополяни. 
  • Чи є рішення про відновлення роботи художніх та музичних шкіл і чи готові батьки віддавати дітей на заняття, читайте у матеріалі. 

Як повідомляє в.о. начальника управління культури Тернопільської міської ради Василь Кармазін, наразі ні рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки, ні рішення міського штабу для боротьби з коронавірусом про відновлення роботи комунальних мистецьких закладів наразі немає. 

- Можливо, ми будемо розглядати це питання після 22 червня, - каже він. - Поки що роботу мистецькі заклади не відновлюють. Щодо приватних установ сказати не можу, бо вони не підпорядковуються нашому управлінню, але закон один для всіх. Тому думаю, що вони теж поки що працювати не будуть. 

Чи працюватимуть приватні мистецькі школи

Журналістка "20 хвилин" зателефонувала у 6 приватних митецьких  шкіл. Як відповідали менеджери, працювати будуть не всі. 

Відео дня

- Ми поки не відновлюємо роботу. Наразі не було відповідних рішень влади, - каже менеджер однієї із приватних художніх шкіл міста. 

Дехто вже готується до прийому нових учнів. 

- Так, ми відновлюємо роботу, - каже керівник дитячої танцювальної студії. - Більше того, ми оголошуємо набір на літній танцювальний табір та нові групи. Звісно дотримуємось усіх норм: це і зменшеніі групи і постійна дезінфекція, масковий режим та більші перерви між заняттями. 

Що думають батьки

Чи готові тернопільські батьки відновити уроки мистецтв для своїх дітей, ми запитали у соцмережах. 

-  Ні. Хоч і вдома, але до кінця травня було в нас інтенсивне дистанційне навчавчання, -каже тернополянка Тетяна. - Канікули мають бути повноцінними , незважаючи на карантин, - за містом, на свіжому повітрі й зі свіжими фруктами-ягодами.

А от деякі тернополяни вже готові йти на заняття. 

-Ми плануємо іти. моя дитина 2,5 місяці реально відсиділа вдома, свіже повітря на балконі і пару хвилин на вигул собаки в дворі біля дому, - каже пані Наталя.- Я хоч в магазин виходила, на роботу ходила, а мала вдома постійно. Дітям потрібне спілкування, відновлення спортивних секцій, рух, свіже повітря і вітамінки.

Чи буде ваша дитина відвідувати гуртки та секції з 1 червня? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор Дуда

    А відновлять роботу ветлікарі, або, як казали раніше, "доктори до худоби"?  Моєму доброму знайомому на кличку "саша крест" дуже потрібна допомога - саме навесні у нього під колишніми рогами на голові починають пробиватися нові. Мучиться бідолаха, місця собі не знаходить...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up