Чи витримає 100 років? Коли відкриють Гаївський шляхопровід і що тут уже реально зробили? (ФОТО)

Чи витримає 100 років? Коли відкриють Гаївський шляхопровід і що тут уже реально зробили? (ФОТО)

Журналісти «20 хвилин» побували на Гаївському мості та подивилися, що вже тут зробили. Коли нарешті відкриють проїзд? Читайте нижче.

Проїзд через Гаївський шляхопровід буде доступний вже найближчими днями. Так обіцяє місцева влада. Що реально уже зроблено?

Деякі ЗМІ анонсували відкриття проїзду 8 червня, о 12:30. Журналісти «20 хвилин» прибули на міст в зазначений час. Але замість відкриття побачили знаки «Дорожні роботи» і робітників, які продовжували працювати. 

Що вже зроблено?

Відео дня

На мосту і поблизу нього досі багато спецтехніки, хоча асфальт, по-суті, вже повністю укладений. Працюють машини, які трамбують і вирівнюють покриття дороги. 

Під шляхопроводом тривають активні роботи з будівництва нижньої частини дворівневої транспортної розв’язки – дороги, яка сполучатиме вулицю Гайову та село Великі Гаї.

На тимчасовому об’їзді мосту, від вулиці Довженка до вулиці Гайова, на кілометри розтягнулась колона автомобілів, що рухаються з низькою швидкістю.

Також на території мосту стояли чимало машин, які належать працівникам підрядної організації. 

Для транспортних засобів міст закритий, натомість деякі пішоходи користуються відсутністю трафіку і спокійно ходять мостом.

Шляхопровід на сто років? 

На мості зустрічаємо Юрія Левковича, директора ТОВ «Тернопіль МОСТОБУД». 

Повністю завершені роботи з будівництва, прокладений нижній шар асфальтобетону, готуємось до того, щоб пропустити транспортні засоби по Об’їзній, яка буде з’єднувати Східний масив у напрямку «Ватри».

Щодо терміну експлуатації, то шляхопровід стоятиме і сто років, обіцяє підрядник.

Через високу складність будівництва трохи затягнулися терміни, додає співрозмовник. Складність ще й в тому, що є рух транспорту і потрібно було вирішувати проблему пропуску паралельно з будівництвом. Якби не це, то вийшло б закінчити швидше, каже пан Юрій. 

Відкриють частину проїзду

9 червня з 06:00 год. мають відкрити для проїзду верхню частину нової дворівневої транспортної розв’язки, що облаштовується неподалік Гаївського шляхопроводу. Доступною для руху автомобілів стане, зокрема, дорога, що веде з вул. Протасевича до вул. Об’їзної. Про це розповідає начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич. 

При сприятливих погодних умовах зведення нової транспортної розв’язки заплановано завершити до Дня Незалежності. Але чи зроблять це? Побачимо. 

Автори: Остап Грицишин, Юлія Іноземцева

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up