Партнер рубрики Події

Чи вплинув підрив Каховської ГЕС на роботу енергосистеми: роз’яснення Укренерго

Чи вплинув підрив Каховської ГЕС на роботу енергосистеми: роз’яснення Укренерго

Фахівці контролюють ситуацію та проводять оцінку ризиків.

 

На офіційній сторінці у Фейсбук «Укренерго» повідомляє, що гідроелектростанція на Херсонщині з перших днів повномасштабної агресії окупована і була замінована росіянами. З нею втратили технологічний зв’язок, видача потужності на підконтрольну територію України з неї не здійснювалася.

Станом на 11 годину шостого червня, фахівці «Укренерго» спостерігають баланс в енергосистемі.

– Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Триває ремонтна кампанія на багатьох електростанціях, тож в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечірніх годин на інші періоди доби, – додають в «Укренерго».

Відео дня

У свою чергу всіх українців закликають розумно споживати електроенергію. Треба зменшити навантаження на енергосистему, особливо у пікові вечірні години з 19.00 до 22.00 годин. Також бажано перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикати кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати.

До переліку найбільших пожирачів електроенергії потрапили електроплита, сушильна машина, електродуховка. Повний перелік приладів та як заощадити електроенергію можете прочитати за посиланням: Найбільші пожирачі електроенергії у вашому домі: як заощаджувати (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, в ніч з п’ятого на шосте червня російські війська підірвали Каховську ГЕС, що на Херсонщині. З правого берега влада та волонтери евакуюють людей, а ось жителі лівого берега Херсонщини залишаються в окупації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up