Чи знайшовся тернополянин, що виграв мільйон у «Лото Забава» та скільки насправді отримає переможець

Чи знайшовся тернополянин, що виграв мільйон у «Лото Забава» та скільки насправді отримає переможець
  • На одного мільйонера у Тернополі стало більше. Власник щасливого квитка, який приніс 1 000 000 гривен, ще не з’явився.
  • Що каже продавчиня, у якої і придбали виграшний квиток, та чи справді переможець отримає мільйон, дізнавався журналіст «20 хвилин».  

Як стало відомо після оголошення виграшних комбінацій під час ефіру, щасливий білет №0199257 придбав тернополянин. Сам білет придбали в Центральному універмазі.

«Є ті, хто грає вже 20 років»

Журналіст «20 хвилин» поспілкувався з розповсюджувачем лотерейних квитів пані Галиною, яка працює в ЦУМі.

- Я тут працюю зі своєю напарницею, її також звуть Галина, вона і продала минулого тижня квиток, - каже продавчиня. – До нас ще ніхто не приходив, хто саме придбав виграшний білет ми не знаємо. Може, хтось і об’явиться. Зазвичай, коли виграють великі суми, то телефонують до представництва компанії, бо ми великі виграші видавати не можемо.

Відео дня

Лотереї купують зазвичай люди середнього віку, але є і багато пенсіонерів та молоді – каже продавчиня.

- Кожного дня до нас приходить дуже багато людей, так і не порахуєш, - розповідає жінка. – Сама я в перемогу вірю. Звичайно, такі великі виграші бувають не часто. На нашій точці колись виграли джекпот 3 000 000 гривень, але то було дуже давно. Хтось 200 тис. вигравав. З невеликими виграшами кожного дня приходять. Зазвичай це постійні гравці. Є і ті, хто грає з перших тиражів – близько 20-ти років.

Нам вдалось поспілкуватися і з іншою продавчинею, яка продала щасливий квиток.  

- Про те, що у нас придбали виграшний квиток, ми дізналися у вівторок, 25 лютого, - розповідає пані Галина. – Дуже приємно, і ми дуже раді, що виграшний квиток придбали саме у нас. Я вже працюю 12 років. Давно не було таких великих виграшів. У нас багато є постійних клієнтів, усі кажуть, що якщо виграють, то обов’язково до нас прийдуть та нам розкажуть, але це буває рідко. Одного разу чоловік виграв 20 тис. гривень і розказав про це нам тільки через кілька місяців.

Опитування

Чи грали ви колись в лотерею?

Ми звернулися у регіональне представництво ТОВ «М. С. Л», де нам розповіли, що наразі до них ще не звертався переможець лотереї. Хто саме виграв мільйон – невідомо. Якщо нам вдасться знайти переможця, ми обов’язково з ним поспілкуємося.  

Вигравали і раніше

Невідомий щасливчик - не перший, хто виграв джекпот у лотерею. У квітні минулого року тернополянин придбав щасливий квиток, який подарував йому мільйон гривень на вул. Генерала Мирона Тарнавського. До цього у лютому двоє українців розділили виграш в 1 мільйон гривень. Один з них живе у Чорткові.

У 2018-му році мільйон виграв житель села Оришківці Григорій Цапура. Він зі своєю донькою Вірою навіть взяв участь у програмі «Два дні з життя мільйонера». Однак щоб виграти свій приз, йому знадобилося 18 років гри. Частину грошей він витратив на лікування, а як витратити іншу частину – підказали дві доньки та четверо онучків.  

Три мільйони виграв житель Борщівського району під час 894 тиражу лотереї у 2016 році.  

За виграш потрібно заплатити

Відповідно до Закону України, переможець лотереї повинен заплатити податок, тому черговий переможець отримає значно менше.  Доходи, отримані від організації і проведення лотереї, оподатковуються згідно з чинним законодавством України. Згідно податкового кодексу України, діють наступні правила оподаткування виграшів в лотерею:

  • податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18%;
  • оплата військового збору, ставка якого становить 1,5%.

Таким чином, з кожного лотерейного виграшу в Державний бюджет України будуть перераховуватися 19,5%.

Також не варто розраховувати, що виграш вам виплатять одразу та швидко. В залежності від розміру призу, його доведеться чекати до 60 місяців з моменту пред’явлення квитка. Виграш до 3726 гривень вам можуть виплатити в місцях продажу квитків. А от для більших сум терміни виплати можуть займати від кількох місяців, до кількох років. Терімни виплати для різних сум становлять:

  • до 10 000 грн. становить до 30 днів;
  • до 29 999 грн. становить до 12 місяців;
  • до 1 000 000 грн. становить до 24 місяців;
  • до 3 000 000 грн. становить до 36 місяців;
  • від 3 000 000 грн. становить 60 місяців.

Організацію проведення державних лотерей регулює Закон України «Про державні лотереї в Україні». Так, відповідно до закону, призовий фонд лотереї має становити не менше 50% від суми доходів з отриманих ставок.

Як ви ставитесь до лотерей? Чи грали колись самі? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віктор Зінкевич

    Брехуни
  • Володимир Ільїн

    2013 виіграв 2500 грн.грошей нехотіли дати тільки товарм сатурн
  • Володимир Лемега

    Ціна квитка росте,а виграші зменшуються..Колись мільйон-були гроші,а зараз,якшо мінус 17-20 % податку-ціле ніц.У відсотковому шансі на виграш 1 до скількох мільйонів??))Виграють якісь незрозумілі люди в студії,які хз ,як туди попали).Коли виграють,радості на обличчі нема).Один Гнатюк,як арештант в тій "забаві"))
  • Oleksandra Bench

    А я ,не памятаю в якому то році було,більше,20 років,я виграла пральну машинку. Діти були малі,прати треба було багато. МИ З МАМОЮ,ВЖЕ ПОКІЙНОЮ,ЇХАЛИ НА ДАЧУ І НА ЗУПИНЦІ Чалдаєва ,з мамою в складщину,бо грошей не було,вишкребли останні копійки і купили білет.Бог добрий,нам пощастило.Машинка пере і до нині. ГРАЙТЕ І ВИГРАВАЙТЕ.УДАЧІ УСІМ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up