Партнер рубрики Події

Чоловік, через якого на суд приїхало майже все село, передумав виходити з-під варти

Чоловік, через якого на суд приїхало майже все село, передумав виходити з-під варти
Чималенькою громадою жителі села Порохова приїжджали на судове засідання у Тернопіль, 20 грудня. Втім, суд тоді відклав засідання. Обурені односельці загиблого у ДТП вийшли на дорогу та влаштували спонтанну акцію на пішохідному переході

Жителі села Порохова знову  ледь не усією громадою приїжджали  у вівторок, 26 грудня у апеляційний суд підтримати родичів загиблого у ДТП 9 жовтня Романа Борчука.  Люди боялись, якщо суд  випустить з-під варти водія, що скоїв ДТП, той втече.

Підстав для таких страхів було кілька. Мовляв, водій  Сергій Франів може втекти з країни, як  і втік спершу з місця ДТП. А тим більше,  що  чоловік має родичів з власною нерухомістю  у Росії. Відтак, як тільки дізнались, що адвокати подали апеляцію на ухвалу Бучацького районного суду від 8 грудня про продовження терміну  тримання під вартою для Сергія  Франіва до 6 лютого,  вирішили  не допустити цього.

Так, вперше жителі села Порохова приїхали на розгляд апеляційної скарги 20 грудня. Утім, суд відклав розгляд на 26 грудня, оскільки про це клопотали захисники підозрюваного. Незадоволені односельці загиблого в результаті вийшли на спонтанну акцію протесту та фактично перекрили пішохідний перехід неподалік суду на Острозького.  

Читайте також: На Острозького односельці загиблого у аварії перекрили дорогу (оновлене)

Втік з місця аварії, бо боявся самосуду. Водій, який збив хлопця, просив про домашній арешт

- Сьогодні під час засідання водій Сергій Франів відмовився від апеляційної  скарги, заявленої ним раніше, - розповідає  адвокат потерпілих Андрій Пасічник. -  Він заявив, що готовий далі співпрацювати зі слідством. Тобто, змінив дещо свою поведінку. Суд, відповідно, розглянув його заяву та прийняв рішення про залишення без розгляду його апеляційної скарги. Ми не беремося оцінювати, чому  він це зробив. Але такий вчинок – гідний. 

Відео дня

Окрім того, чи не вперше за всю історію  з часу ДТП, підозрюваний попросив вибачення у батька загиблого. Утім, в подробиці адвокат не вдається.  

- Сьогодні під час засідання  жителі Порохової уже не влаштовували жодних акцій, - додає адвокат. – Та й минулого разу акції не планували – все було спонтанно. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up