Партнер рубрики Події

Втік з місця аварії, бо боявся самосуду. Водій, який збив хлопця, просив про домашній арешт

Втік з місця аварії, бо боявся самосуду. Водій, який збив хлопця, просив про домашній арешт

В апеляційному суді Тернопільської області 25 жовтня суд відхилив апеляційну скаргу адвоката підозрюваного, який 9 жовтня збив хлопця у селі Порохова Бучацького району.

 

27 серпня  Роман Борчук з рідними та друзями святкував 19-річчя. 9 жовтня його збили у селі Порохова Бучацького району. Після аварії він помер. Він був студентом 2-ого курсу технічного університету. Мав багато друзів і був хорошим сином. 

Про події, які трапились вночі 9 жовтня у селі Порохова Бучацького району розповідає друг загиблого Романа Борчука, який був очевидцем - Зеновій Паньків. 

-    У той вечір ми повертались додому з клубу і ще зупинились біля мого дому поговорити, - розповідає Зеновій. – Праворуч на узбіччі біля моєї брами стояло BMW. А Роман стояв на узбіччі ліворуч. Я підійшов до авто, постукав у вікно, хотів запитати у водія, чому він там стояв. Той сказав піти на інший бік дороги поговорити. Ми відійшли. Потім ми з друзями вже почали розходитись. 

Відео дня

Як розповідає хлопець, троє товаришів перейшли дорогу і побачили світло та авто, яке їхало на шаленій швидкості. Це було авто KIA Magentis.

-    Водій того авто минав BMW і з’їхав на узбіччя, де стояв Роман, - продовжує Зеновій. - Ми викликали «швидку», поліцію. Водій виліз з авто, навіть не підійшов до Романа і за кілька хвилин зник з місця аварії, залишивши своє авто. Раніше з водієм KIA ми не були знайомі.

За словами дядька хлопця Івана Петріва, швидкість в авто була настільки великою, що він збив бетонну електроопору, яка від удару переламалась на три частини. І зупинився в мурі.

-    Немає слів, якими можна висловити горе нашої родини, - каже чоловік. - Але найгірше те, що за весь час винуватець не знайшов ні часу, ні можливості, не те, щоб висловити співчуття, а просто попросити вибачення у батьків, які втратили свого сина, свою єдину надію. Ми далекі від того, щоб вішати комусь якісь ярлики, але якби не склалось, винуватець назавжди залишиться  для батьків Романа вбивцем їхнього єдиного сина. 

На суд у Тернопіль батьки загиблого Романа не приїхали. Як розповідає дядько хлопця Іван Петрів, вони готувались до суду в Бучачі. А в останній момент адвоката сім’ї повідомили, що суд відбудеться у Тернополі 25 жовтня. 

-    Ми хочемо, щоб апеляційний суд не задовільнив клопотання адвоката підозрюваного про зміну міри запобіжного заходу, - каже Іван Петрів. – Щоб він і надалі залишався в слідчому ізоляторі. Він є жителем сусіднього села Стінка і за нашими даними в нього в Росії є родичі та знайомі. Ми боїмось, що він втече туди. Або впливатиме на свідків та слідство. Тому ми сподіваємось, що він ще шістдесят діб буде в СІЗО.

Ухвалою слідчого  судді бучацького районного суду від 12 жовтня 2017-ого року до 30-річного Сергія Франіва застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб. Органи досудового розслідування встановили, що 9 жовтня о 2.20 Сергій Франів керуючи технічно-справним авто KIA Magentis їдучи з пасажирами автодорогою  Порохова-Космирин по вул. Горішній, що в селі Порохова Бучацького району, у напрямку села Стінка, де дозволена швидкість до 60 км, порушив правила дорожнього руху. Перевищивши швидкість, наїхав на 19-річного жителя села Порохова, який нерухомо стояв на проїжджій частині дороги. В результаті наїзду, постраждалий отримав політравму, несумісну з життям. 

Під час судового засідання адвокат звинуваченого просив скасувати ухвалу бучацького судді та постановити нову. Обрати його підзахисному інший запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання або домашнього арешту. 

- У своїх свідченням Сергій Франів визнав, що боючись самосуду, покинув місце ДТП, - каже адвокат підсудного. – Перебуваючи у шоковому стані втік, боячись за своє життя. Хочу наголосити, що мій підзахисний добровільно прийшов у відділення райполіції та дав свідчення. Також хочу звернути увагу, що Сергій Франів раніше не судимий, а скоєний злочин не є умисним. У Франіва є мати похилого віку, яка потребує допомоги. 

Підозрюваний попросив суд задовільнити ухвалу адвоката. В нарадчій кімнаті судді радились кілька хвилин. Повернувшись у зал засідань повідомили про те, що суд відхилив апеляційну скаргу адвоката підозрюваного. Сергія Франіва залишили у СІЗО.  

Як зазначив дядько Романа Борчука після судового засідання, підозрюваний уже неодноразово створював ДТП, керуючи авто у нетверезому стані. Проте йому вдавалось уникнути покарання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • бурундук

    классс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up