Партнер рубрики Події

Чоловік Лізи Шапошнік втік до Росії в перший день бою

Чоловік Лізи Шапошнік втік до Росії в перший день бою
Ліза Шапошнік приїхала в Тернопіль після революційних подій, втікаючи від переслідувань. Але тепер вона знову поїхала на Схід, щоб допомагати бійцям АТО
Волонтерка Ліза Шапошнік, яка після революційних подій переїхала жити в Тернопіль, вирішила не сидіти, склавши руки, а поїхати допомагати бійцям на Сході.

Про сильний характер та силу волі дівчини знає вся Україна. Хоча Ліза від народження має ДЦП, вона продемонструвала всім людям, як треба боротися та захищати рідну країну. Дівчина працювала на кухні, входила до складу Десятої сотні. В епіцентрі революційних подій вона знайшла своє кохання.

На шпальтах газети «RIA плюс» ми вже розповідали історію знайомства Лізи з її чоловіком Віталієм, який приїхав зустрічати Новий рік із Росії в Україну, а, зрештою, прийшов боротися за нашу свободу на Майдан. Через тиждень після знайомства пара одружилася. В інтерв'ю дівчина розповідала, що полюбила Віталія, передусім за те, що той поважає українську землю. У червні, коли Ліза приїхала в Тернопіль, її коханий якраз вирушив воювати на Схід. Але пробув там недовго...

- Він зрадив мене і Україну - після першого бою втік у Росію, - говорить Ліза. - Того ж дня мені подзвонили друзі з Правого сектору і сказали, що Віталій звернувся до консула з проханням допомогти повернутися йому в Якутію. Він вибрав сім'ю і Росію. Ми з ним сильно посварилися по телефону. Це велика зрада для мене. Я таких речей не пробачаю.

Відео дня

Наразі дівчина перебуває у складі добровольчого батальйону «Айдар». Вона прибирає та готує їсти. Каже, що рада допомагати товаришам.

- Я не можу сидіти вдома, у теплі, коли тут мої друзі воюють з ворогами, - наголошує вона. - Буду помагати, чим зможу. Упевнена, усім разом нам вдасться змінити ситуацію в країні.

За словами волонтерки, нині готують документи для того, щоб Ліза офіційно входила до складу добровольчого батальйону «Айдар». Поруч із нею на передовій - багато товаришів із «Правого сектора", які були з нею на Майдані. Посміхаючись, дівчина каже, що, незважаючи на зраду чоловіка, вона не розчаровується. Друзі просто не дадуть зневіритися.

- Хлопці мене бережуть, вони за мене горою, - акцентує вона. - Я відчуваю їхнє дружнє плече, і мені від цього стає набагато легше. - Після того, як повернуся із зони АТО, займуся оформленням розлучення з Віталієм. Я не хочу мати нічого спільного з людиною, яка плюнула у вічі мені та моїй країні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галушкина Галина

    ...........по быстренькому..все....................с дцп.очень сильно поможешь.........................
  • Ellaa

    москаль і є москаль...
  • Андрій Укр

    Ооо,то ще Шевченко колись писав :"Кохайтеся чорнобриві.та не з москалями..."

    Мудрий чоловік був.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up