Чому благословляли Путіна у кінотеатрі ім. Довженка (оновлене)

Чому благословляли Путіна у кінотеатрі ім. Довженка (оновлене)

Тернополянин став свідком незрозумілої молитви, де згадують Путіна і Росію, у кінотеатрі ім. Довженка ввечері 6 грудня.

 Про це у редакцію "20 хвилин" повідомив читач Андрій.

- Сьогодні, 6 грудня, став свідком, як дуже цікаві люди з якоїсь секти молилися за здоровʼя Путіна і усіх керівників Росії, - розповідає Андрій. - Чоловік російською мовою, а жінка - німецькою і з заплющеними очима. Це все було у кінотеатрі імені Довженка, я заїхав туди по роботі і випадково зайшов не в ті двері. Почувши ці молитви, я почав знімати цей цирк на відео, а вони на мене навіть не звернули увагу. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

На 25 секунді відео чути, як чоловік, промовляючи молитву, закликає молитись за ворогів і згадує Путіна та інших ворогів. 

Журналіст "20 хвилин" зателефонувала до кінотеатру ім. Довженка і отримала відповідь, що про цей випадок там взагалі нічого не знають і запевняють: у них точно ніхто не молиться за Путіна.

- Секта? Молились і ще й за Путіна? Повірте, я вперше про таке чую, - відповіла працівник кінотеатру. - Вчора в кінці дня приміщення закрили, а ключів у сторонніх людей немає. Так, тут орендують приміщення, але там не моляться за Путіна. 

У жінки було сильне здивування тим, що взагалі таке можливо, і вона до кінця нашої розмови запевняла, що про цей випадок у кінотеатрі ніхто не чув. 

За що ж насправді молилися у фрагменті, що на відео, пояснює пастор церкви Свідоцтва Христа Богдан Пилипів.

- Так, ми згадували Путіна у нашій молитві за покаяння – ми просимо, щоби Бог благословив певних людей покаятись, - каже Богдан Пилипів. – Наша церква активно підтримує українське військо – ми збирали кошти на бус для вояків, маємо свого капелана, регулярно відправляємо допомогу на Схід та займаємося благодійністю. Абсурдно навіть припускати, що ми можемо молитися за агресора. До речі, син жінки, котра проводила те зібрання, теж служив на Сході. Тож нам дуже шкода, що чоловік, який зняв фрагмент нашого зібрання на відео, не зрозумів суті нашої молитви. Якщо би він просто підійшов до нас і запитав, що означають ці слова, ми одразу ж змогли би пояснити йому їхній істинний зміст. Також упевнений – якщо би він побув на нашому зібранні довше, то теж би усе зрозумів. А вирвані з контексту окремі слова, звісно, можуть справити оманливе враження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Oxana Solonynka

    Теж була свідком такої молитви,,, тому власне кажучи дійсно треба молитися за те щоб Бог змінив жорстокого Путіна!!! Тому підтримую такі зібрання..!
  • Харковский Владимир

    На відео однозначно благословляється путін і компанія на ПОКАЯННЯ, що не суперечить християнському вченню. Це дуже добре що є люди які поступають по Слову Божому, а не проклинають, не нарікають, не ропщуть на сусіда, депутата. президента, верховну раду, москаля, єврея...

    14. Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте! (До Римлян 12:14)
  • Харковский Владимир

    На відео однозначно благословляється путін і компанія на ПОКАЯННЯ, що не суперечить християнському вченню. Це дуже добре що є люди які поступають по Слову Божому, а не проклинають, не нарікають, не ропщуть на сусіда, депутата. президента, верховну раду, москаля, єврея... 14. Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте! (До Римлян 12:14)
  • Харковский Владимир

    На відео однозначно благословляється путін і компанія на ПОКАЯННЯ, що не суперечить християнському вченню. Це дуже добре що є люди які поступають по Слову Божому, а не проклинають, не нарікають, не ропщуть на сусіда, депутата. президента, верховну раду, москаля, єврея...



    14. Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте!

    (До Римлян 12:14)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up