Партнер рубрики Події

Чому тернопільська школа №29 відзначає 25-річчя двічі

Чому тернопільська школа №29 відзначає 25-річчя двічі
  • Усмішки, дружні обійми, квіти, компліменти, нагороди і подарунки: 29 школа святкує 25-річний ювілей. 23 жовтня на шкільному святі згадували часи, коли відкрилася школа, знайомили гостей свята з усіма, хто тут працює і вчиться, пишалися досягненнями, співали і танцювали.

25-річчя цього року відзначає Тернопільська спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземних мов №29. Святкові заходи, як анонсували на святі першого дзвоника, заплановані упродовж усього навчального року.

5 вересня і 23 жовтня – пам’ятні дні в історії тернопільської школи №29. 5 вересня 1993 року тут пролунав Перший дзвоник. А 23 жовтня 1996 року за рішенням виконавчого комітету міської ради навчальний заклад отримав статус спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов.

Нагадаємо, 5 вересня тут відбулося велике учнівське свято без уроків, з флешмобами, конкурсами і танцями.

Відео дня

23 жовтня на урочисту імпрезу зібралися вчителі, учні, випускники, колишні працівники - усі, хто був причетний до розбудови цього навчального закладу, керівництво міста і освіти, депутати, меценати школи, колеги-директори з сусідніх навчальних закладів.

- Пригадую, коли 1 вересня у 1993 році наші колеги йшли у школи у вишиванках та з великими букетами квітів, то працівники 29-ї школи йшли з відрами, ношами, віниками. Але ми були переконані з покійним директором Олегом Табакою, що в прийми ми не підемо. Тому навчальний рік в нас розпочався 5 вересня 1993 року, але ми почали його у своєму приміщенні, - розповів на святі її директор, відмінник освіти України, Анатолій Ятищук, який керує школою уже 20 років. - Приємно згадати те, що було впродовж цього часу, що пережили; побачити наших випускників, вчителів, працівників, поспілкуватися. Сьогодні маємо гарну дату, щоб зустріти добрих друзів школи, меценатів, знайомих.

Користуючись нагодою, директор подякував усім, хто зараз працює у школі і працював у ній у попередні роки. А також подякував міській владі за підтримку у всі часи, навіть коли зарплату вчителі отримували мішками і лампочками. І запевнив, що школа і надалі плідно працюватиме для громади міста і країни.

 

Від першого дня з часу заснування працює в школі вчителька початкових класів Галина Яруш. Вчителька уже на пенсії, але ще досі викладає українську мову. Її колега Марія Стасюк працює у школі 23 роки.

- Дух школи не змінюється усі ці роки, ми її любимо, і йдемо на роботу як на свято, - кажуть старші вчителі. 

- Після ДЮСШ я пропрацювала тут сім років, - розповідає вчитель фізкультури, в минулому тренер ДЮСШ з баскетболу Любов Бурлуцька. – Викладала в усіх класах – від першого до 11-го.

У 2010 році закінчили 11-А тернополянки Оксана Юрків, Марія Яструбчак, Ліда Бенничук.

- Сьогодні вирішили зібратися, шкода що не всі, - розповідають колишні випускниці школи. - Хотіли всіх побачити, скучили за вчителями, учнями. Ми в захопленні від усього, що тут відбувається. Шось змінилося, а щось залишилося таким, як і тоді, коли ми тут вчилися. Є що згадати.

21 рік з 25-ти пов’язаний зі школою №29 депутат міської ради Петро Ландяк. В цій школі вчилися усі його чотири сини. Чоловік подарував школі ноутбук.

Як і годиться на Дні народженні, подарунків на святі було чимало. Заступник міського голови Леонід Бицюра відзначив здобутки школи, яка за результатами ЗНО потрапила в ТОП-200 кращих шкіл України. Він вручив колективу школи подяку міського голови за вагомий внесок у справу виховання і навчання підростаючого покоління, творчий підхід та з нагоди 25-річчя з дня заснування закладу, а її директору - пам’ятний знак міського голови.

- 29-та школа стала не просто успішним закладом, а й візитівкою міста, серцем мікрорайону, - зазначив Леонід Бицюра. – Ми розуміємо, що такий результат – це праця не одного року десятків педагогів.

Серед інших подарунків школі – ноутбук, іменний годинник, святкова «Брама», книги і квіти. Нагадаємо, що на святкуванні 5 вересня учні бажали собі і школі отримати у подарунок потужний WI-FI.

Довідка

За всю історію існування школи учнями 29-ї називали себе більше 3 тисяч дітей. 5 вересня 1993 року – пролунав перший шкільний дзвінок. Новостворена школа №29 налічувала 14 класів, в яких навчалося 443 учні.

23 жовтня 1996 року - ще одна знаменна дата школи. Рішенням виконкому міської ради відповідно до експертного висновку обласного управління освіти заклад реорганізували в спеціалізовану школу з поглибленим вивченням іноземних мов.

Щороку кількість дітей у школі зростала. Найбільше школярів навчалося в 2000-2001 році – аж 1327. Цього року за парти школи сіли 1122 учні.

За 25 років учні школи здобули 580 призових місць у міських предметних олімпіадах, 80 перемог на обласному і 7 - на всеукраїнському етапах олімпіад.

За результатами ЗНО школа багато років входить у трійку кращих навчальних закладів міста. Увійшла школа за цим критерієм і у ТОП-200 шкіл України.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up