Партнер рубрики Події

Чортків виграв грант на 50 тисяч євро. Куди вкладатимуть кошти?

Чортків виграв грант на 50 тисяч євро. Куди вкладатимуть кошти?
  • Проєкт Чортківської міської ради обрали у складі 13 кращих учасників «Програми з реагування та оновлення для відібраних муніципалітетів України та Молдови».
  • Тепер громада отримає грант у розмірі 50 тисяч євро для створення центру соціального обслуговування.

Чортківська міська рада взяла участь в онлайн-конференції, що була присвячена запуску реалізації «Програми з реагування та оновлення для відібраних муніципалітетів України та Молдови».

У Чортківській міськраді розповідають, що на участь у проєкті подали 153 заявки із різних українських міст. Організатори підтримали лише 13 із них. Серед кращих опинилась й ініціатива щодо створення центру соціального обслуговування в межах громади з Тернопільщини. Сума грантових коштів на реалізацію задуманого склала 50 тисяч євро.

Ці гроші планують вкласти у відкриття центру соціального обслуговування на базі гуртожитку для вимушених переселенців, що біля гімназії імені Романа Ільяшенка. Після реалізації задуманого для мешканців Чортківської громади стануть більш доступними послуги перукаря, ремонту одягу та взуття.

Відео дня

Але важливо й те, що з відкриттям центру соціального обслуговування з’являться нові робочі місця для мешканців громади та вимушених переселенців.

Реалізація проєкту стане можливою за підтримки спільної ініціативи ЄС та ПРООН Програми з реагування та оновлення «Мери за економічне зростання»(M4EG). Її відбірковий комітет рекомендував проєктну пропозицію Чортківського муніципалітету для реалізації у 2023 році.

Слід нагадати, що у приміщенні колишнього гуртожитку Чортківської гімназії №3 імені Романа Ільяшенка з минулого року триває реконструкція триповерхового приміщення під смарт-квартири для вимушених переселенців. Це стало можливо завдяки виграному міжнародному гранту на суму майже два мільйони євро. Всього заплановано 39 помешкань на 170 осіб. Цей проект реалізується за підтримки європейського фонду НЕФКО і, зі слів очільника Чорткова Володимира Шматька, стане гордістю не тільки міста на Тернопільщині, а й всієї України. Хід реконструкції будівлі наприкінці лютого оцінила європейська делегація. Вона побувала у місті і подивилась, як у Чорткові використовуються кошти європейських платників податків в рамках підтримки гуманітарних проєктів України.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що у Чорткові капітально ремонтують одну з найбільших шкіл. А в Тернополі відкрили оновлене онкогематологічне відділення для дітей.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up