Де безкоштовно чи за невеликі гроші можна лишити дитину на літні канікули в Тернополі

Де безкоштовно чи за невеликі гроші можна лишити дитину на літні канікули в Тернополі
  • Літні канікули у школах уже стартували. Працюючі батьки щодня задаються питанням, яке ж дозвілля організувати своїм? Аби вони не нудьгували вдома, а змогли активно та розважливо провести найкращі дні року.
  • Ми зібрали як безкоштовні, так і найдешевші варіанти, де можна лишити дитину.
  • Авторизуйтесь, або підпишіться, і завдяки Вашій підтримці ми зможемо готувати більше цікавих матеріалів.

Ми вже писали про те, що у Тернополі працюватимуть денні дитячі табори.

На якій основі працюватимуть табори: платній чи безоплатній? Чи є якісь інші міські ініціативи для літнього дозвілля дітей, дізнавалися наші журналісти. 

Табори при школах

Головний інспектор із позашкільної роботи відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Заблоцька каже, що фінансування таборів відпочинку, що діятимуть на базі міських закладів, зокрема Тернопільської гімназії №30 і Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи, проводиться за кошти батьків. Різняться ціни тим, що у межах кошторису на цей рік міська рада оплачує харчування дітей у Тернопільській спеціальній школі, де діти мають певні особливості і підлягають безкоштовному харчуванню.

Відео дня

— У Тернопільській гімназії №30 табір за кошти батьків. Сюди можуть зареєструватися діти всього міста. Ця ціна включає як харчування, так і довезення дітей додому, різноманітні майстер-класи. У цій школі вже третій рік практикується такий табір. Винятком був минулий рік у зв’язку з карантинними обмеженнями, тоді ні в якому закладі не було таборів. Зараз вони відновили свою роботу, — каже вона.

Однак ціну точно не називає, каже, що потрібно звертатися безпосередньо у заклад. 

Ольга Заблоцька розповідає, що в деяких школах нашого міста є пришкільні табори не з денним перебуванням дітей, а декількагодинним: це є і літні школи, і мистецький табір, тематичні зміни. Є літні школи у позашкільних закладах. Наприклад, школа народних ремесел, станція юних техніків, центр творчості дітей та юнацтва, ну і в деяких закладах.

— Лише гімназія №30 приймає дітей з усього міста у свій табір, а решта закладів, які організовують літнє позашкільне дозвілля, — виключно для дітей, які навчаються у них, продовжує вона.

Ольга Заблоцька додає, що не один рік поспіль за кошти місцевого бюджету направляють на відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Ці дітки також мають змогу безкоштовно оздоровитися протягом 21-го дня. Цього року заплановано оздоровити 100 дітей у Скоморохах. Сюди входять такі категорії, як: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, малозабезпечені, зі складними життєвими обставинами. Є певний перелік дітей, які можуть оздоровитися за цією міською ініціативою. У кожній школі міста протягом року працюють соціальні педагоги для відбору таких дітей. Тому цьогорічний відбір цих категорій дітей уже завершився.

Чи є щось безкоштовно?

– Безкоштовне літнє дозвілля для дітей організоване на базі спеціальної школи №5, в них є табір для діток третій-сьомий клас з 14 червня по 25 червня. Орієнтовно записано вже 155 дітей. Тут учні відвідуватимуть заклад протягом трьох годин на день. У них також є своя програма – це мовний табір та різні інші програми. Харчування у школі не передбачене, бо лише на три години. Також у школі-колегіумі Патріарха Йосипа Сліпого передбачається безкоштовне дозвілля дітей на літніх канікулах. Тут вже є 85 учнів, у школі відбуватимуться різні тематичні дні. У школі народних ремесел, станції юних техніків і центрі творчості дітей та юнацтва ці табори також безкоштовні, де дітки перебувають протягом трьох-чотирьох годин. Але такі табори організовуються безпосередньо для дітей цих закладів.

Загалом, якщо у таборі передбачене харчування, то це зазвичай платно, безкоштовно лише для соціально незахищених дітей. Приватні підприємці організовують табори на базі школи №7, школи-ліцею №6 та початкової школи №2.

Чи можна ще записатися у табір на базі Тернопільської гімназії № 30 та за яку ціну, ми запитали безпосередньо у закладу.

2000 – за 10 днів

Так, у Тернопільській гімназії № 30 діти у літній табір ще приймаються. У школі нам повідомили, що беруть дітей у табір не менше, ніж на десять днів. Ще є пропозиція на 14 днів. Якщо записати дитину до понеділка, 14 червня, то оплата, відповідно, змінусується за кожен день, бо 14 днів пробути вже не вийде. Або можна вже з 14-го числа записати дитину у табір.

– Десять днів вартуватиме дві тисячі гривень. У нас день – 200 грн, – повідомили у школі.

У школі кажуть, що краще зареєструвати дитину в табір у телефонному режимі, а не заповнювати електронну форму, яку пропонували на сайті школи, бо табір вже працює, і форму вже не відслідковують.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up