Пересіли на велосипеди: їх продають по 2 і по 120 тисяч. Де купити під час карантину

Пересіли на велосипеди: їх продають по 2 і по 120 тисяч. Де купити під час карантину
  • Карантин триває, громадський транспорт працює. Однак на вулицях Тернополя стало більше велосипедистів.
  • Де можна придбати велосипед та як його правильно обрати, читайте у матеріалі.

Якщо ви вирішили придбати велосипед, щоб добиратися на роботу, у першу чергу, варто підібрати підходящу модель. Якщо ви не мали велосипед або ж каталися на ньому давно, то вам буде важче обрати потрібну модель.

Як обрати велосипед

Тернополянин Євген займається велоспортом уже кілька років. Він їздить на дальні дистанції. Перед громадським транспортом надає перевагу велосипеду. Як розповідає Євген, якщо ви обираєте велосипед для того, щоб добиратися на роботу або навіть кататися по місту, то особливої різниці для вас не буде.

- Часто люди купують для міста гірний велосипед, бо вважають, що він універсальни і є найкращим варіатом, - каже Євген. – На ньому справді можна їздити і по асфальту, і по бездоріжжю. Але такі дорожчі, і по асфальту важче їздити. Можна обрати звичайний міський велосипед, якого вистачить з головою. Якщо вам потрібно проїжджати в день до 20 кілометрів – на роботу і назад, то великої різниці ви не помітите.

Відео дня

Вулицями міста все частіше можна побачити людей зі складними велосипедами. Вони також отримали велику популярність.

- Складні велосипеди потрібні для тих, хто не має місця для їх зберігання, - каже Євген. – Якщо ви живете у квартирі, то такий вам підійде. Він за кілька секунд складається, він легкий та не займе багато місця. Такий можна заносити в квартиру або в офіс на роботу. Однак в нього є кілька недоліків. Це висока ціна, на ньому важче їздити, і для велопрогулянок він не  підходить. Тому це варіант для того, щоб доїхати в місті з точки А в точку В.

Ще один популярний тип велосипеда – електричний. Такі все частіше можна побачити у тернополян.

- Якщо вам потрібен велосипед не для спорту, не для прогулянок, а щоб їздити на роботу, то електровелосипед вам підійде, - каже Євген. – Але ціни на такі високі. До того ж, вам доведеться більше коштів витрачати на обслуговування. У холодну пору ємність акумулятора зменшується. Також самі акумулятори дорогі, і їх доведеться замінювати раз на кілька років, бо вони зношуються.

Опитування

А ви хотіли б пересісти з автомобіля на велосипед?

Де придбати велосипед під час карантину

Через карантинні обмеження велосипед в місті стало знайти важче. Раніше їх можна було придбати у будь-якому магазині спортивних товарів чи на ринку.

Магазини спортивних товарів зачинені, як і ринки. Дехто працює з дому або на видачу товару, однак важче зорієнтуватися, яку саме модель пропонують. До того ж, ви не зможете добре оглянути усі варіанти.

Велосипед можна замовити в інтернет-магазинах. Це зробити легше, адже можна скористатися фільтрами – обрати тип велосипеда, вашу вагу, зріст, тощо. До того ж, багато інтернет-магазинів пропонують безкоштовну доставку. Однак вам потрібно буде зібрати велосипед вдома. Якщо ви не маєте досвіду в цьому – доведеться користуватися інструкцією.

Ще один варіант – придбати користований велосипед. Багато тернополян продають б/в велосипеди, якими вони користувалися самі, або ж які вони привезли з закордону. На сайтах безкоштовних оголошень можна знайти багато користованих велосипедів з Німеччини за доступними цінами. Однак варто добре оглянути такий, чи не має велосипед дефектів, чи справний він.

Електровелоспеди можна придбати не лише в інтернет-магазинах, а і в магазинах побутової техніки. Однак в будь-якому разі замовлення доведеться робити онлайн.

Скільки коштують велосипеди

Ціни на різні типи велосипедів значно відрізняються. Багато залежить від виробника. За відомий бренд доведеться віддати більше. Як радить велосипедист Євген, не варто надто заощаджувати та купувати найдешевший велосипед, навіть якщо їздити доведеться не багато. Але і найдорожчі моделі обирати накож не має сенсу. Варто шукати «золоту середину». Велосипед можна придбати і за 2 тис. гривень, і за 20 тис.

Якщо обирати між міським, шосейним, спортивним та гірським, то ціни на такі в середньому 4 – 8 тис. гривень.   

Деякі складні велосипеди можна придбати за 4 тис. гривень, однак вони не надто компактні і важкі. Велосипеди з легких матеріалів, які можна швидко скласти та розкласти, коштують дорожче. Середня ціна на складні велосипеди – 10 – 15 тис. гривень. Також ціни можуть бути і значно вищі. Деякі складні моделі нічим не гірші за гірські велосипеди, але заплатити доведеться багато.

Електровелосипеди коштують найдорожче. Ціни на них починаються від 16 тис. гривень. Найдорожчі, що вдалося нам знайти в інтернет-магазинах, коштують понад 120 тис. гривень. Середня вартість електровелосипеда – 25 – 26 тис. гривень. Такий по кишені далеко не кожному, але попит на них є.

Скільки потрібно на обслуговування

Велосипед, як і будь-який транспорт, потребує періодичного обслуговування. Періодично доведеться замінювати шини, які з часом зношуються. Одна коштує 150 – 300 гривень. Якщо ви прокололи камеру, можна придбати нову – у середньому 100 гривень. Дешевше буде заклеїти її спеціальною латкою. Набір латок та клею, спеціальний валик та інші інструменти для ремонту шин обійдуться приблизно в 60 гривень.

Ланцюг велосипеда потрібно періодично змащувати мастилом. Спеціальне мастило коштує 200 – 300 гривень за 120 мл.

Врахувати потрібно і ціни на деталі велосипеда. Якщо станеться серйозна поломка, то доведеться заплатити чималі гроші за запчастини. Тому не варто купувати велосипеди, до яких у нас важко знайти потрібні запчастини. Варто врахувати і те, що дорогих велосипедів відомих брендів можуть бути специфічні запчастини, які або дорогі, або яких немає у наших магазинах і для ремонту їх доведеться замовляти з закордону.  

А ви маєте велосипед? Чи змогли б відмовитися від автомобіля в місті? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • сашко борисяк

    в редакції немає журналістів чи немає тем нових навіщо давати кожний день новини в топ які були місяць
  • осі

    120тищ за велосипед та вже краще машину купити чи мопеда
  • Рома Козирь

    Порахуйте скільки раз Євген повторюється в статті.
    євген коріш журналіста?
  • Biver Evil

    стаття тупєйша, не дає жодного розуміння про велосипеди і ціни на них. Якийсь рандомний набір слів: "легкі але дорожчі, шосейні, спортивні". А шосейні - це не спортивні? Де ви бачили шосер за 8000?
    Якщо збиратимете самотужки то доведеться користуватись інструкцією!
    Якщо проколете шину - то доведеться її міняти або клеїти!
    Матір божа, ви шо серйозно??
    Автор 90% статті капітанить, 10% статті пробує описати те, що не розуміє і в чому не розібрався від слова зовсім. В результаті пост ні про що з повною дезінформацією читача. Ліпше видалити ,бо це сором
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up