Партнер рубрики Події

Дехто чекає годину на автобус: «20 хвилин»: як працює громадський транспорт у Тернополі

Дехто чекає годину на автобус: «20 хвилин»: як працює громадський транспорт у Тернополі
  • Після снігопаду тернополяни скаржаться, що дороги в місті погано розчищені. Через це є затори, аварії, громадський транспорт запізнюється.
  • Журналісти «20 хвилин» побували на зупинках та дізналися, чи є проблеми з рухом.

Як розповідають тернополяни, від ранку громадський транспорт працює із запізненнями. На деякі маршрути доводиться чекати годину. Також автобуси та тролейбуси їдуть поволі на вулицях, де погано розчистили дороги.

– Зранку чекала біля Кооперативного коледжу приблизно пів години на автобус, щоб доїхати на Кривоноса. На вулиці Мазепи автобуси буксують, – розповіла тернополянка Ольга.

Також читачі надсилають відео, як громадський транспорт не може подолати засніжені дороги. Маршрутку на вулиці Гоголя штовхали пасажири, бо вона забуксувала.

Відео дня

Чекали годину на автобус

Журналісти «20 хвилин» перевірили, як працює громадський транспорт. У центрі на зупинці «Кооперативний коледж» та «Центр» було багато людей, які чекали на транспорт. Більшість автобусів курсували без затримок. Але деякі маршрутки доводилось чекати довго. До прикладу, на маршрутку №19 потрібно було чекати 45 хвилин – така інформація була у додатку е-Тернопіль.

На вулиці Карпенка не помітили пасажирів. У додатку е-Тернопіль вказано, що транспорт курсує кожні 10-20 хвилин. Але автобус №35 треба чекати 45 хвилин. Тролейбус №3 – 90 хвилин.

Маршрутки на деяких ділянках буксують. Водій автобусу №12 намагався рушити біля зупинки на вул. Винниченка. Після кількох невдалих спроб довелося здавати назад, щоб набрати швидкість.

А от на вулиці Миру біля палацу культури «Березіль» о 12:40 ми побачили кілька десятків тернополян, які чекали на транспорт. Люди розповідають – дехто чекає майже годину.

– Я хвилин 40 чекаю, автобуси та тролейбуси, які проїжджали – зупиняються на перерву. Було кілька автобусів №12, але вони не їдуть через Центр, – обурюється тернополянка Галина.

Врешті на зупинку приїхав автобус №1А. Тернополяни, які чекали на зупинці, проштовхнулися всередину. Ще понад десять осіб намагалися потрапити всередину на наступній зупинці на вул. Дружби. Автобус був переповнений.

Громадський транспорт може затримуватися

Ми звернулися за коментарем до міської ради. Нам розповіли, що комунальники працюють та розчищають дороги міста від снігу, однак на деяких ділянках ще тривають роботи, тож транспорт може затримуватися.

– Громадський транспорт виїхав на маршрути та в існуючих умовах забезпечує перевезення пасажирів, – коментує речниця міської ради Мар’яна Зварич. – Де були проблеми із розчищенням дорожнього покриття – ведеться робота з управлінням ЖКГ для забезпечення розчищення доріг та проїзду транспорту. Факти затримки у курсуванні викликані снігопадом. Зараз дороги продовжують розчищати, і транспорт курсує. Можна стежити за рухом транспорту у додатку «ДеТранспорт».

При виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +380 067 447 3278, або на «Гарячу лінію» 1580.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Михайлович Бутько

    Шашкевича також забули про чистити .Зато грошинята спишуть собі в кишені 😡😡😡

keyboard_arrow_up