Партнер рубрики Події

Депутат міськради пропонує тернополянам купити прилад, який показує тиск газу і судитись з "Міськгазом"

Депутат міськради пропонує тернополянам купити  прилад, який показує тиск газу і судитись з "Міськгазом"
  • Тарас Білан хоче, щоб ПрAT "Тернопільміськгаз" офіційно повідомив шкалу допустимого тиску газу в трубі.
  • Про це йдеться в депутатському запиті, який він подав на 31-й сесії міської ради 19 грудня.
  • Депутат переконаний, що тиск газу нижчий, ніж має бути і, що в тернополян крадуть газ.

-  ГО "Тернопільські підсумки", керівником якої є я, отримала інформацію, що газ, який ми отримуємо неякісний і українців дурять, - каже депутат Тарас Білан. - Якщо ми не можемо знизити ціну на газ, то маємо вимагати, щоб він був якісним. На сесії я показав прилад, який показує тиск газу. Є певна норма тиску, якщо він в нормі, то вода закипає швидко. Якщо нижчий від цієї норми, то вода не закипає, але об'єм газу залишається таким же. Тобто за рахунок пониження тиску міськгаз краде в людей гроші. 

У своєму депутатському запиті Тарас Білан попросив, щоб ПрAT "Тернопільміськгаз" офіційно повідомив шкалу допустимого тиску газу в трубі. 

- Ми зараз розробимо систему, покажемо які ДСТУ і думаю, що до тижня, як тільки отримаю відповідь від "Тернопільміськгазу" про те, яким має бути тиск, - каже депутат. - Цю відповідь я розміщу на офіційному сайті міської ради. А тернополяни можуть купити звичайний прилад, який вимірює тиск газу. Той, що я показував, ми купували в Києві, він сертифікований і його вартість - 1250 гривень. І ми всі бачимо скільки газу в нас крадуть. Якщо зафіксувати це, то можна через адвоката подати в суд. І такими адвокатськими позовами через суд ми наводимо порядок в цій ситуації. 

Відео дня

Депутат каже, що у Тернополі в людей крадуть газ приблизно на 100 млн грн. Ще пан Білан на сесії зазначив, що раніше уже подавав пропозицію придбати один на все місто прилад для вимірювання тиску газу. На попередній сесії депутати підтримали пропозицію, але, за словами депутата, прилад так і не купили. Як пояснив міський голова, кошти на нього передбачені, але перед тим, як придбати такий прилад, Тарасу Білану дадуть вичерпну інформацію, чому міська рада немає права цим займатися. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Vitali Vitalii

    А ще є варіант поставити коректор-лічильник, який буде враховувати і тиск і температуру газу
  • Терен

    А проблема та реально вже роками. Буває, що й автоматика не працює, би настільки тиск низький.

    Лічильник ж не кілограми рахує, а метри кубічні. А їх, тих кілограмів в тому метрі при різному тиску різна. А платимо ж ми за об'єм. Вкрадений грам до граму, от і набігають мільярдики в злодійських кишенях. А народ в нас дурний, фізики вчити не хоче, каже, що вона йому не потрібна. Ну, якщо ні то ні, плати придурку за ніщо. І то дохрена плати, рахунки ж то космічні!

    Анонім reply Терен

    В такому вигляді як зараз вчать у школах фізику вона дійсно нікому не потрібна . Є такі дурнуваті задачі ,які на практиці не використовуються . Ось для прикладу є задача на ЗНО тестах де в комбінованому включені 5 конденсаторів ємністю по 1 мкф .Треба визначити сумарну ємність .Ось людина, яка логічно мислить зразу запитає ,а нах...... рахувати якщо зараз є тестери різної конфігурації  і на любий смак де можна без формул отримати готовий результат та ще з втратами самого конденсатора ESR ну і так далі . Ось з даної задачі видно що із 5 конденсаторів ,які "хитро" зєднані ми отримуємо 1 мкф ,і знов людина ,яка логічно мислить питається - а нах.... городити гірлянду з 5 конденсаторів по 1 мкф щоб в кінцевому результаті отримати 1 мкф .Ось в такому стилі і вся фізика так побудована . Для моєї роботи мені достатньо знати , що при послідовному зєднані ємність зменьшується , а при паралельному збільшується . Не розписуйся за весь народ ,і не вішай на всіх ярлики ,що у нас всі дурні .Ось ніби фізика то така панацея , що вирішить питання із газом . Хто зрозумів ,що електрика це 90% КПД при нагріві той давно вже перейшов на електрику ,а хто розводить теорію ,обзиває всіх придурками ,і розказує нам за проблему з газовою автоматикою і нічого не вирішує при цьму ,то може він дурний ,що йому розуму не вистачило  на логічне мислення .
  • ігор

    Угу, чувак, молодець, вчив фізику!

    Закон Бойля — Маріотта: за сталої температури об’єм даної кількості газу обернено пропорційний тиску, під яким він перебуває. Тобто: pV = const

    що означає, що якщо тиск буде менший, то і об"єм його буде менший. А от якщо якесь гамно намішати то об"єм лишиться той самий, тільки самого газу - саме то що горить будет менше. А разповіді що в газ не можна нічого намішати (недавно із тернопільгазу хтось розказував про це байки) туфта, бо та сама вонючка де беруться в газі, коли ми чуємо запах? Бо її газовики туда намішують.
  • Анонім

    А коли це від тиску газу оцінювали його якість . На скільки я знаю якість газу оцінюється в його калорійності .Калорійність теж хер виміряєш ,і хер тобі правду скажуть . Калорійність провірити можна тільки є один нюанс ,якщо з калорійністю все норм ,то за експертизу буде платити замовник тобто той хто хотів взнати калорійність газу . Ось при таких розкладах хто буде викладати купу грошей на цю експертизу . Щодо тиску газу нехай цей депутат спочатку проаналізує ситуацію  де і в кого низький тиск газу ,якщо це стара багатоповерхівка де труба діаметром 20мм і по стояку 7-8 квартир з індивідуальним опаленням плюс газові плити ,плюс мороз ось вам і низький тиск газу оскільки старі багатоповерхівки не були розраховані під ІО . Яка різниця лічильники при різних тисках порахують одинаковий обєм ,а при низькому вогні вода один хер буде довго закипати . Влуплять сильніший тиск може статися біда оскільки котли понастроювали під один тиск ,а дали сильніший і все може бути вибух ,як було в одному із міст де газовики фактично пустили в хати середній тиск газу в результаті вибухнув багатоповерховий будинок . Якого хера той депутат лізе в ті питання в яких не є фахівцем .Нах..... людям манометр за 1250 грн кому він потрібен за такі гроші та і зміст . Ну буде тиск оху...... , а полумя буде жовтим ,а не синім . Хочете КПД 90% переходьте на електрику де можна контролювати два показники ,а це напруга 220 В і частота 50 Гц

    Anonymous reply Анонім

    І що ти тут наплело, придуркувате? Взагалі до школи не ходило? А писати, хай з помилками,  хто ж тебе на вчив?
    Ідіоте,  кількість тепла при згорянні залежить не від об`єму, а від маси газу, а її, тої маси, в тому самому об`ємі є  різна кількість при різних тисках і однаковій температурі. Чим менший тиск, тим менша маса газу і, відповідно, і менша кількість тепла. Зрозуміло, дебільне?

    Анонім reply Anonymous

    А хто ж тебе такої вихованості навчило ,що ти навіть не знаючи людини тут обзиваєш в різні сторони і ярлики вішаєш .Ну давай ти ще тут будеш нам розказувати як космічні кораблі бороздять большой театр, і про квантову і ядерну фізику, і про заряджені часточки, які х...... знати куда влітають ,і  граматику ,правопис та іншу поє....ь , то ти такі предяви своїм дітям роби ,а мені пох.... на твої предяви ,і на тебе самого разом взятих  .Дурне нахапалося поверхнево всякої теоретичної херні, і шлаку в школі ,а тепер щось тут з себе воображає і щось доказує . Ну іди доказуй газовикам свою дурнувату теорію так вони тебе нахер пошлють разом з твоєю теорією , а мені доказувати нех.... я тим бодяжним і дорогим газом не користуюсь, і  мені твоя теорія якось пох..... . Ти ще тому депутату напиши про його виріб за 1250 грн під назвою манометр ,яким він збирається судитися з газовиками і щось доказувати . Що може газовики винні , що хитровимахані люди по стояку в старих будинках поставили 7-8 котлів ,а тепер бідкаються - тиск низький ,і теорію штовхають . Іди лікуйся притрушене у тебе там вже пукан рве по повній програмі .15.41 воно дурне замість працювати на роботі коменти пише, іди працюй трутню чи не беруть на роботу оскільки в голові вітер .На відміну від тебе я коменти в робочий час не пишу ,а працюю на благо оборонки . Шкода ,що по всій країні не ввели воєний стан , то хоч би троха тих "умніків " заставили б працювати ,а не казки дідуся Панаса тут по клавіатурі пе......чити .

    Терен reply Anonymous

    А дебільне ще й мінус поставило, замість за науку подякувати. Як добре, коли в країні дебіли плодяться. Роби, що хочеш, дури його, як хочеш, воно ж дебільне, не допетрає

    Анонім reply Терен

    Не знаю хто кому мінуси ставив я такою херньою не займаюсь на відміну від тих у кого від +1 чи -1 дах зриває . Попередній дописувач то твій брат напевно ,що так само, і в такому ж стилі виховали . Так воно і видно , що ти не мудре , бо замість теорії  вже б давно придумав прилад який контролював якість газу в домашніх умовах . Ну як ти такий "розумний" , то чого ще газом користуєшся . Вот такі дебіли котрі піднімають ціну на газ , а інші плотять за цей газ і не допетрують ,що їх дурять . Ще раз кажу ви там хлопці доказуйте ,що хочете ,пишіть хоч математичні моделі ,хоч наукові роботи один хер вас як най.....ли так і будуть най.....ти . Для себе і без всяких формул і теорії понятно , що газ бодяжний ,і цей газ х..... провіриш ,а якщо провіриш то хер хто тобі правду скаже . На відміну від газу електрику ще можна контролювати де фактично достатньо вшивого вольтметра і ніхто нікого не най......є ,і не розводить теорію , а КПД 90 % .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up